"Viņš zināja, ka lidmašīna nav nevainojamā stāvoklī." Jauna informācija par Ukrainā avarējušo lidmašīnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Piektdien, 25. septembrī, lidmašīnas katastrofā netālu no Harkovas bojā gāja 26 cilvēki. Izrādās, ka lidmašīna jau iepriekš nav bijusi labā tehniskās stāvoklī un tās pilotam tas bija zināms, atsaucoties uz pilota mātes teikto, vēsta televīzija "24 каналу".

Pēc bojā gājušā pilota mātes teiktā, vēl neilgi pirms katastrofas viņa runājusi pa telefonu ar savu dēlu, kurš mātei atzinis, ka lidmašīna nav tehniski labā kārtībā un jau iepriekš bijuši gadījumi, kad tai īslaicīgi pārstājis darboties kāds no dzinējiem.

"Viņš to zināja un nesūdzējās, tikai vienkārši paskaidroja, ka lidmašīna nav nevainojamā stāvoklī," skaidroja sieviete.

Bojā gājušā pilota māte sacīja, ka viņas dēls jau kopš bērnības vēlējies kļūt par lidotāju un Gaisa spēku Universitāti absolvējis ar teicamām atzīmēm. "Viņš gribēja dienēt Ukrainā. Centās būt savā jomā labākais un viņa tiešā priekšniecība var to apstiprināt", sacīja bojā gājušā pilota māte.

Ukrainas prezidents Vladmirs Zelenskis sestdien valstī izsludinājis sēras, pieminot katastrofā bojā gājušos.

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Harkovas apgabala Čuhujivas pilsētā avarēja lidmašīna "AN-26", kas gatavojās nolaisties šīs pilsētas lidostā. Katastrofas vietā tika atrasti un izglābti divi izdzīvojušie, kas esot izlēkuši no lidmašīnas pirms tā ietriecās zemē. Tomēr viens no viņiem vēlāk slimnīcā mira.

Tiek uzskatīts, ka lidmašīnā bija pavisam 27 cilvēki - septiņi apkalpes locekļi un 20 Harkovas Nacionālās Gaisa spēku universitātes studenti.

Ziņu par katastrofu, kas notikusi mācību lidojuma laikā, apstiprināja arī Ukrainas Bruņotie spēki. Tās cēlonis vēl nav noskaidrots, bet Harkovas apgabala gubernators Aleksijs Kučera sacīja, ka viens no lidmašīnas dzinējiem bija sabojājies.

Katastrofas vieta atrodas apmēram 40 kilometrus no Krievijas robežas Ukrainas austrumos, bet ārpus tur notiekošās karadarbības zonas.

Eiropas Savienības augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Žozeps Borreljs, kurš šonedēļ pirmoreiz bija apmeklējis Ukrainu, esot šajā amatā, tviterī izteica līdzjūtību katastrofas upuru ģimenēm un Ukrainas prezidentam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu