Demonstrācijā Minskā aizturēti aptuveni 100 cilvēki (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas drošības spēki sestdien Minskā notiekošās sieviešu demonstrācijas laikā aizturējuši aptuveni 100 cilvēkus, tais skaitā trīs žurnālistes, vēsta "Radio brīvība" baltkrievu redakcija.

Cilvēktiesību centrs "Vjasna" pagaidām noskaidrojis aptuveni 60 aizturēto vārdus un turpina papildināt viņu sarakstu.

Aizturēto skaitā ir izdevuma "Naša Ņiva" žurnāliste Jekaterina Karpicka, portāla "Tut.by" žurnāliste Aleksandra Elbauma un "Eiroradio" žurnāliste Marija Voitoviča.

Aizturēti arī mūziķi, kas līdzās gājiena maršrutam sākuši dziedāt pazīstamo Viktora Coja dziesmu "Peremen!" ("Pārmaiņas!"), kas kļuvusi par Baltkrievijas protestētāju himnu.

Kā ziņapmaiņas lietotnē "Telegram" vēstīja kanāls "Nexta", šai reizē sestdienas demonstrācija tika iecerēta kā "simbolisks ģenerālmēģinājums" opozīcijas prezidenta amata kandidātes Svetlanas Tihanovskas inaugurācijai pēc trešdien slepeni sarīkotās Aleksandra Lukašenko inaugurācijas.

Lai gan aizturēšanas sākās jau dienā, kad cilvēki vēl tikai sāka pulcēties gājienam, un pieejas sākotnēji paredzētajai pulcēšanās vietai Uzvaras laukumā tika slēgtas, tomēr lielākajai daļai izdevās sanākt citā vietā, izveidot kolonnu un doties gājienā, skaļi skandējot "Prezidente Svetlana".

Komentējot gājiena dalībnieču aizturēšanu, Tihanovska uzsvērusi, ka "neviena sieviete nav pelnījusi tikt aizturēta par savas gribas paušanu".

"Neviena sieviete nav pelnījusi dzīvot ar agresoru un varmāku. Neviens bērns nav pelnījis tēvu, kurš, izgājis no mājām, aiztur svešus tēvus un mātes. Mēs visi esam pelnījuši, lai tiek respektēta mūsu pašcieņa un ievērotas mūsu pilsoņtiesības. Mēs to zinām, tāpēc mūs vairs neapturēs," viņa norādījusi.

Divi cilvēki aizturēti arī sestdienas rītā Minskā sarīkotajā "Brīvo skrējienā", kura dalībnieki apliecināja atbalstu politieslodzītajiem Maksimam Znakam un Iļjam Salejam.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu