Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauts Baltkrievijas prezidenta biroja vadītāja vietnieks un prezidenta preses sekretāre (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauts Baltkrievijas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Andrejs Kuncevičs un prezidenta preses sekretāre Natālija Eismonte, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) publiskotais 101 Baltkrievijas amatpersonas saraksts, kurām noteikts ieceļošanas aizliegums Latvijā.

LETA jau vēstīja, ka ieceļošanas aizliegums attiecas uz Baltkrievijas amatpersonām no Baltkrievijas Prezidenta administrācijas, Iekšlietu ministrijas un tās pakļautībā esošajām institūcijām, Sakaru un informācijas ministrijas, Valsts nacionālās televīzijas un radio.

Tāpat sarakstā iekļautas amatpersonas no Baltkrievijas Ārkārtas situāciju ministrijas, Ģenerālprokuratūras, Augstākās tiesas, Konstitucionālās tiesas, Centrālās vēlēšanu komisijas, Minskas vēlēšanu komisijas, Baltkrievijas apgabalu un pilsētu izpildkomitejām un citām institūcijām.

ĀM publiskotajā sarakstā lasāms Baltkrievijas premjerministra vietnieka Anatolija Sivaka vārds. Ieceļošanas liegums Latvijā attieksies arī uz Baltkrievijas Ārkārtas situāciju ministrijas virsnieku Igoru Romaņonoku.

Sarakstā iekļauts arī Baltkrievijas Iekšlietu ministrijas Iekšējā karaspēka pirmais vadītāja vietnieks un štāba priekšnieks Igors Burmistrovs, kā arī Baltkrievijas Iekšlietu ministrijas Sodu izpildes departamenta vadītājs Oļegs Karazejs un Baltkrievijas Iekšējā karaspēka Speciālās ātrās reaģēšanas vienības kapteinis Maksims Rusanovičs.

Aizliegums ieceļot Latvijā noteikts Minkas pilsētas milicijas specvienības OMON priekšniekam Dmitrijam Balabam un Minskas pilsētas milicijas specvienības OMON vienības priekšniekam Aleksejam Kovaļovam.

Sankcijām pakļauto sarakstā minēts Andreja Šveda vārds, kurš ir Baltkrievijas Republikas ģenerālprokurors. Tāpat sarakstā iekļauts Baltkrievijas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Valentīns Sukalo, Baltkrievijas Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs Pjotrs Miklaševičs un vairāki Konstitucionālas tiesas tiesneši.

Sankcijas noteiktas arī pret Baltkrievijas sakaru un informācijas ministru Konstatntīnu Šulhanu un viņa vietnieku Pāvelu Ļjogkiju. Tāpat Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauts valsts sakaru operatora "Beltelekom" vadītājs Jurijs Petručeņa un Valsts nacionālās televīzijas un radio priekšsēdētājs Ivans Eismonts.

Tāpat sankcijas tiks vērtas pret Baltkrievijas Centrālās vēlēšanas komisijas locekļiem, piemēram, pret Marinu Rahmanovu un Sergeju Kaļinovski.

31.augustā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) nolēma Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļaut 30 Baltkrievijas pilsoņus, ieskaitot Aleksandru Lukašenko. Līdz ar tām personām, kuru vārdi publiskoti 25.septembrī, liegums uz nenoteiktu laiku ieceļot Latvijā attiecas uz 131 Baltkrievijas amatpersonu.

LETA jau rakstīja, ka Rinkēvičs iepriekš uzsvēra, ka Baltijas valstis sankcijas paplašinās, un tas nenozīmē ka šis saraksts būs pēdējais. Rinkēvičs norādīja, ka Latvija, Lietuva un Igaunija ir vienojušās turpināt sankciju sarakstu paplašināšanu, negaidot, kad par savu sarakstu vienoties Eiropas Savienība (ES).

Kā ziņots, Baltkrievijai par prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un protestētāju vardarbīgu apspiešanu draud arī ES un ASV sankcijas. ANO cilvēktiesību izmeklētāja Anaisa Marina pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Baltkrievijā kopš vēlēšanām agresīvi aizturēti vairāk nekā 10 000 cilvēku un saņemtas vairāk nekā 500 sūdzības par spīdzināšanu un tūkstošiem cilvēku tikuši mežonīgi piekauti.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu