"Esam Latviju pacēluši ērgļa spārnos!" Mairis Briedis pēc vēsturiskās uzvaras (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēc smagās 12 raundu uzvaras pār Junielu Dortikosu prieku par izcīnīto titulu neslēpa latviešu boksa superzvaigzne Mairis Briedis.

"Cerams, ka esat apmierināti. Paldies! Esam Latviju atkal pacēluši ērgļa spārnos," sacīja Briedis.

Pēc cīņas Briedim vēl bija spēks pajokot, ka vēlas ar trofeju uztaisīt līdzīgu bildi kā olimpieši, iekožot medaļā.

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā Vācijas pilsētā Minhenē pēc tiesneša lēmuma par jauno IBF un žurnāla "The Ring" čempionu, kā arī Muhameda Ali trofejas ieguvēju kļuva Mairis Briedis.

"Viss notika kā sapnī. Fanu klātienē pietrūka, bet, cerams, ka esat apmierināti," ringā pēc cīņas teica Briedis, piebilstot, ka šis atkal ir brīdis, kad Latvijai ir doti ērgļa spārni.

Saņēmis divas čempiona jostas un Muhameda Ali balvu, Latvijas bokseris ar zobiem nomēģināja Ali kausa provi, piebilstot, ka tas ir tāpat kā iekožoties olimpisko spēļu medaļā.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā pirms cīņas Minhenē bija izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un bija cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Gadu jaunākais Kubas bokseris Dortikoss bija izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu