Neļauj sev kāpt uz galvas! Septiņi padomi, kā sarunāties ar rupjiem cilvēkiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Mēs nekad nezinām, vai mūsu attiecības ar draugiem, dzīvesbiedriem vai priekšniekiem, kas sākās kā mīļas un laipnas, paliks tādas arī pēc dažiem mēnešiem vai gadiem. Piedāvājam septiņus ieteikumus, kas var palīdzēt pienācīgi atbildēt rupjiem cilvēkiem, vēsta portāls "Cluber".

Atrast pareizos vārdus, lai atbildētu nepieklājīgiem cilvēkiem ne vienmēr ir viegli, it īpaši, ja persona, kas jūs aizvainoja, ir jūsu priekšnieks vai jebkura cita persona, ar kuru jūs nevarat atļauties pārraut saites.

1. "Paldies." 

Vienkāršs "paldies" parāda, ka esat nobriedušāks cilvēks nekā oponents. Kad kāds izsaka savu viedokli, cenšoties jūs visos iespējamos veidos aizskart, tad, atbildot ar "paldies", jūs sarunu biedram parādāt, ka esat nolēmis viņu neignorēt, bet neatļausiet sevi sāpināt.

Kad rupjš cilvēks saprot, ka viņa nevajadzīgās piezīmes nedod vēlamo efektu, viņš uzreiz apklust. Turklāt šāda atbilde pozitīvi ietekmē jūs pašu, jo jūs uzturat pozitīvu noskaņojumu un neļaujat rupjībām pārņemt prātu un dvēseli.

2. Beidziet sarunu. 

Ja kādu iemeslu dēļ jūs nevarat sniegt vairāk vai mazāk pieklājīgu atbildi, vislabākais, ko varat darīt, ir nekavējoties pārtraukt sarunu. To darot, jūs neļaujat strīdam ievilkt jūs savā virpulī un sabojāt attiecības ar sarunu biedru.

3. "Tev gandrīz izdevās mani aizskart."

Kaut arī šajā teikumā ir diezgan daudz sarkasma, tas ir ļoti efektīvs, lai apklusinātu nepieklājīgus cilvēkus. Pirmkārt, tā rezultātā jūs izvairāties no viņu negatīvisma, otrkārt, jūs iegūstat svētīgu klusumu, kamēr viņi, aizsvilušies, domā, ko atbildēt tālāk.

4. "Jā, tev ir pilnīga taisnība."

Jā, to pateikt var būt sarežģīti, un jūs, visticamāk, no tā neiegūsiet nekādu gandarījuma sajūtu. Tomēr šī frāze palīdzēs jums pēc iespējas ātrāk izbeigt nepatīkamo sarunu un pievilt sarunu biedru, neizrādot reakciju, uz kuru viņš cerēja.

5. Vienkārši pasmieties.

Smiekli parasti izbrīna nepieklājīgu cilvēku, jo, kad viņš saka kaut ko sliktu, viņš sagaida pretī jebko, tikai ne smieklus. Šāda reakcija ne tikai nedaudz atvieglo situāciju, bet arī samulsina sarunu biedru.

6. "Es mīlu gan sevi, gan tevi." 

Šī frāze jālieto ļoti piesardzīgi. Lai gan parasti nav ieteicams to izmantot, runājot ar priekšnieku, tā ir ļoti efektīva, runājot ar draugiem vai ģimeni.

Tā kā cilvēki parasti nav pieraduši emocijas izteikt tik atklāti, tas mulsina, un viņi sāk apmaldīties, meklējot piemērotus vārdus. Turklāt jūs apklusināsiet naidu ar savu siltumu, un viņi paši, iespējams, atmaigs.

7. "Es novērtēju tavu viedokli."

Šī atbilde norāda, ka neesat gatavs nolaisties līdz sarunu partnera līmenim. Kad rupjības satiekas ar rupjībām, rezultāts nekad nav cienīgs. Kad jūs atbildat ar šādu frāzi, tas ļauj turpināt sarunu, vienlaikus skaidri norādot otram, ka jūs nepiekrītat oponenta viedoklim.  Vienmēr atcerieties, ka tas, kā jūs reaģējat uz konkrēto situāciju, ir pilnībā atkarīgs no jums.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu