Vai vīriešu jaunais "labākais draugs"? Ārsts Krievijā atklājis negaidītu pielietojumu biezpienam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Garšaugi un biezpiens "Mazo ekspertu skolas" un "Danonki" pētījuma par ēšanas paradumiem ģimenēs ar maziem bērniem prezentācijas pasākumā.
Garšaugi un biezpiens "Mazo ekspertu skolas" un "Danonki" pētījuma par ēšanas paradumiem ģimenēs ar maziem bērniem prezentācijas pasākumā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Aleksejs Bujeverovs, Maskavas Pirmās medicīniskās universitātes profesors, nesen intervijā ziņu aģentūrai "Maskava" atklājis, kā biezpiens var pozitīvi ietekmēt veselību. Gastroenterologs tāpat atklājis, cik trekns biezpiens ir visnoderīgākais.

Eksperts apgalvo, ka šis pārtikas produkts ļoti pozitīvi ietekmē vīriešu veselību, uzlabo garastāvokli, kā arī ir noderīgs cīņā pret rudens depresiju.

"Pētījumi pierāda, ka biezpiena sastāvā esošie mikroelementi labvēlīgi ietekmē vīrieša potenci. Tāpat ir pierādīts, ka regulāra biezpiena lietošana uzturā vai uzlabot garastāvokli," teicis profesors,

Viņš uzsvēris, ka šī pārtikas produkta sastāvā ir vērtīgas uzturvielas, īpaši olbaltumvielas un tauki, kā arī vitamīni - kalcijs, magnijs un cinks.

"Nav noslēpums, ka tieši kalcijs ir viens no kaulu veselības pamatiem," minējis Bujeverovs.

Ārsts tāpat sniedzis arī ieteikumus par biezpiena izvēli. "Labāk ir ēst mazāk, bet treknāku biezpienu - tā normālais tauku saturs ir pieci vai pat deviņi procenti tauku.

Piena produkti ar zemu tauku saturu ir vairāk kaitīgi nekā veselīgi.

Ja cilvēks uzturā nelieto taukus, tiek traucēta vielmaiņa un, neizbēgami, ir gaidāma tauku uzkrāšanās. Otrkārt, ēdieni ar zemu tauku saturu negaršo pārlieku labi, tādēļ ir liela iespēja, ka ražotājs tiem pievienos cukuru un saldinātājus," minējis profesors, piekodinot, ka nevajadzētu apēst vairāk nekā 200 gramus biezpiena dienā.

Gastroenterologs iesaka atturēties no biezpiena sieriņiem un saldajām biezpiena masām, priekšroku dodot produktam bez piemaisījumiem.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu