"Valmiera" ar lielisku soda sitienu spēles izskaņā izrauj neizšķirtu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Valmiera FC" futbolisti
"Valmiera FC" futbolisti Foto: Valmiera FC/Facebook

Krišam Kārkliņam realizējot izcilu soda sitienu, "Valmieras" komanda svētdien pēdējā minūtē izrāva neizšķirtu "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 20.kārtas spēlē.

"Valmiera" mājās cīnījās neizšķirti 2:2 (1:0) ar RFS, kas, zaudējot punktus, attālinājās no pirmajā pozīcijā esošās "Riga" komandas. 

Pirmie šajā spēlē vadībā izvirzījās "Valmieras" futbolisti, kuri 22.minūtē izmantoja savu pirmo iespēju mačā. Pēc tautieša Pepes Falla piespēles precīzi ar galvu sita senegālietis Aliune Ndojē.

Lai pastiprinātu uzbrukumu, RFS puslaika beigās laukumā laida Darko Lemajiču, kuram pēc dažām nospēlētajām minūtēm daudz netrūka, lai izlīdzinātu rezultātu. Otrā puslaika sākumā bumba pēc Jāņa Ikaunieka sitiena nonāca "Valmieras" cietoksnī, taču vārtu guvums netika ieskaitīts.

Tomēr rīdzinieku ilgie centieni vainagojās panākumiem, jo 59.minūtē mājiniekus pēc sitiena ar galvu pārspēja Lemajičs. Nedaudz vēlāk "Valmieras" futbolisti trāpīja pa vārtu konstrukciju, taču veiksme šoreiz bija viesu pusē.

Nākamos vārtus RFS guva desmit minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc Ikaunieka piespēles precīzs bija Sedriks Kuadio, arī kotdivuārietiem bumbu mērķī raidot ar galvu.

Tiesa, spēles galvenie notikumi norisinājās otrā puslaika kompensācijas laikā, kad par pārkāpumu pie RFS soda laukuma robežas uz viesu vārtiem tika nozīmēts soda sitiens. To izpildīja Kārkliņš, kurš ar tālu sitienu trieca bumbu zem vārtu pārliktņa un pieliktā laika piektajā minūtē panāca 2:2.

Spēles noslēgumā gan neiztika bez kaislībām, jo RFS futbolisti metās skaidroties ar mača galveno tiesnesi Andri Freimani un ielaidās konfliktā ar spēli apkalpojošiem apsargiem. 

"Valmiera" šosezon zaudējusi tikai virslīgas vadošajiem klubiem no galvaspilsētas - trīs neveiksmes pret "Riga" un divas pret RFS. Tikmēr RFS virslīgā nav zaudējusi kopš jūlija beigām, taču iepriekšējā kārtā bija klupiens pret "Ventspili" (1:1).

Vidzemes komanda palikusi bez sava uzbrukuma līdera Toluvalases Arokodares, kurš izīrēts pazīstamajam "Koln" klubam un sestdien debitēja Vācijas bundeslīgā.

Pirmajos divos apļos RFS svinēja rezultatīvas uzvaras - 4:0 un 5:2. Abās spēlēs ar gūtiem vārtiem izcēlās Sedriks Kuadio un Tomašs Šimkovičs.

Jau ziņots, ka pirms tam "Riga" viesos ar 2:1 (0:0) izrāva uzvaru pār Jūrmalas "Spartaku". Tāpat svētdien "Ventspils" mājās ar 2:0 (0:0) pārspēja virslīgas debitanti "Tukums 2000"/TSS, bet "Jelgava" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) uzveica "Daugavpili".

Pirmdien 20.kārtas noslēgumā "Liepāja" savā laukumā uzņems "Metta" komandu.

Turnīra tabulā pirmo vietu pēc 20 spēļu kārtām ar 54 punktiem ieņem "Riga", kas par sešiem apsteidz RFS. 35 punkti ir "Valmierai", aiz kuras ar 30 punktiem seko "Ventspils", un ar 28 punktiem - "Spartaks". Tālāk ir 26 punktus guvusī "Liepāja", 18 punkti ir "Jelgavai", bet pa 16 punktiem iekrājušas "Metta" un "Daugavpils" komandas, kamēr "Tukums 2000"/TSS tikusi pie pieciem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu