Šuplinksa: Situācija izglītības iestādēs kļūst kritiskāka, skolām jādomā par pāriešanu uz attālinātajām mācībām (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Tā kā situācija izglītības iestādēs kļūst kritiskāka, iespējams, skolām jādomā par B modeļa izvēli, šādu viedokli preses konferencē par pedagogu nodrošinājumu Latvijas skolās pauda izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Viņa skaidroja, ka attālināto mācību procesu varētu ieviest pamīšus pa dienām vai nedēļām, īpaši uzsverot, ka šādu iespēju jāapsver lielajām skolām.

B modeli, ministre aicina ieviest ne tikai Rīgas skolās, bet arī citviet Latvijā. "Aicinu visas skolas pārdomāt, vai un kā šajā laikā jānotiek ārpus skolas pasākumiem, sacensībām, vai tādiem pasākumiem, kas varētu nebūt oficiālā skolas laika sastāvdaļa," uzsvēra Šuplinska.

Aizvadītajā piektdienā ziņots, ka Covid-19 gadījumi līdz šim konstatēti kopumā 12 mācību iestādēs, no kurām septiņas ir skolas, trīs - bērnudārzi un divas universitātes.

Minētajās septiņās skolās, pēc Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) paustā, līdz šim atklāti 14 Covid-19 gadījumi, kamēr trijās pirmsskolas izglītības iestādēs - trīs. Tikmēr ar divām universitātēm ir saistīti kopumā četri Covid-19 gadījumi.

Ir divas skolas, kur atklāts vairāk nekā viens inficēšanās gadījums, kamēr atlikušajās piecās katrā reģistrēts viens gadījums.

SPKC darbs turpinās visās mācību iestādēs. Vienlaikus tiek strādāts ar kontaktpersonām, kuru kopskaits, tostarp ieskaitot ar mācību iestādēm saistītos gadījumus, patlaban sasniedzis aptuveni 800 iedzīvotāju. Centrā vēstī, ka šis rādītājs ir pietuvojies Covid-19 izplatības augstākajam punktam, kas tika reģistrēts pavasarī. Toreiz SPKC sarakstā bija vairāk nekā tūkstoš kontaktpersonu.

Tomēr, kā atgādina SPKC, kontaktpersonas statuss nenozīmē, ka persona noteikti saslims ar Covid-19.

Vadoties pēc SPKC epidemiologu paustā, ir gadījumi, kad no saslimušajiem tiek saņemta informācija par to, ka viņi pēc simptomu parādīšanās turpina iet uz darbu, neierobežo savu sadzīvi un apmeklē vai rīko sociālus pasākumus.

Vienlaikus, eksperti norāda, ka vieglas iesnas pašas par sevi nav vadošais Covid-19 simptoms. Šajā gadījumā jāvērtē epidemioloģija - citu faktoru starpā ņemot vērā, piemēram, vai ir bijis kontakts ar ārzemniekiem un vai attiecīgajā laika periodā ir ceļots.

Ik pa laikam gan ir gadījumi, kad cilvēki inficējušies bez minēto faktoru ietekmes, tomēr, kā skaidro SPKC, Covid-19 izplatība joprojām tiek kontrolēta, kas nozīmē, ka, neskatoties uz atsevišķiem gadījumiem, inficēšanās iespēja, piemēram, braucot sabiedriskajā transportā, nav būtiska.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu