Autovadītājs pēc traukšanās ar 156 km/h policistiem piedāvā 140 eiro kukuli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā nedēļā kāds vīrietis piedāvāja samaksāt policistiem 140 eiro, lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas par to, ka pa Liepājas šoseju braucis ar ātrumu 156 kilometri stundā (km/h), aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Ceturtdien, 24. septembrī, Tukuma novada Džūkstes pagastā uz autoceļa Rīga-Liepāja policijas jaunākais inspektors par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apturēja automašīnu "Toyota Avensis", kuru vadīja 1979.gadā dzimis vīrietis. Viņš brauca ar ātrumu 156 km/h ārpus apdzīvotas vietas, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

Cenšoties izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību zaudēšanas par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu, vīrietis piedāvāja policistiem samaksāt 140 eiro kukuli. Pret autovadītāju tika sākts kriminālprocess par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonām, kā arī noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu, piemērojot naudas sodu, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Atbilstoši Krimināllikuma 323.panta pirmajai daļai, par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Policija uzsver, ka uzskats, ka neliela ātruma pārsniegšana nenodara neko ļaunu, ir maldinošs, jo arī ātruma pārsniegšana par 10-20 km/h bieži var būt nāvējoša ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu