Video ⟩ "Kad tev ir ierocis pie galvas, ir ļoti grūti skaidri padomāt." Sieviete, kuru nolaupīja sērijveida slepkava, vietnē "TikTok" dalās pieredzē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Kara Chamberlain

Kara Robinsone Čemberlena ir sieviete, kuru 15 gadu vecumā nolaupīja sērijveida slepkava. Par laimi sievietei izdevās aizbēgt, un viņa tagad dalās ar savu stāstu un vērtīgiem padomiem par savu pieredzi vietnē "TikTok".

2002. gada 24. jūnijā Kara Robinsone Čemberlena draudzenes mājas pagalmā laistījusi dārzu, kamēr viņas draudzene mazgājusies dušā. Pēkšņi kāds vīrietis, kuru viņa nepazina, iebraucis mājas piebraucamajā ceļā un jautājis Karai, vai viņš varētu viņai iedot dažus bukletus. Drīz pēc tam dīvainais vīrietis pielika viņai ieroci pie zoda un piespieda viņu iesēsties automašīnā.

Svešinieks piespieda Karu iekāpt plastmasas tvertnē, kas bija mašīnas aizmugurējā sēdeklī. Sasēja meitenes rokas, kājas un žņaudza meiteni, lai viņa norimtos.

@kararobinsonchamberlain

LIVE POSTING THROUGH THE TIMELINE ##truecrime ##serialkiller ##fyp ##follow ##maincharacter ##trauma ##traumarecovery ##live ##surviving ##thrivingandsurviving

♬ something traumatic - Courtney Lee Jacobs

Pēc tam vīrietis aizveda gūstekni uz savu dzīvokli, kur 18 stundas turēja viņu gūstā un atkārtoti seksuāli izmantoja. Vēlāk izrādījās, ka svešinieks patiesībā bija sērijveida slepkava vārdā Ričards Evonics.

Karai bija plāns izmēģināt visu iespējamo, lai tiktu prom, un savākt pēc iespējas vairāk informācijas par sagūstītāju un vietu, uz kuru viņš viņu aizveda.

"Es mēģināju lasīt viņa vēstules, es skatījos uz viņa ledusskapja magnētiem, es zināju, kas ir viņa ārsts, es zināju, kas ir viņa zobārsts," Kara stāstīja Elizabetei Smartai 2018. gada intervijā "Crime Watch Daily".

Nākamajā rītā, kad vīrietis vēl gulēja, meitenei izdevās aizbēgt. Viņa izskrēja pa ārdurvīm, apturēja nejaušu automašīnu un lūdza tajā esošos cilvēkus nogādāt viņu Ričlendas apgabala šerifa iecirknī.

Izrādās, nolaupītājs Evonics tikmēr aizbēga uz Sarasotu, Floridā, kur pēc policijas sagūstīšanas izdarīja pašnāvību. Vēlāk policija uzzināja, ka Evonics ir vainojams trīs nepilngadīgu meiteņu nāvēs.

Vasarā pēc nolaupīšanas Kara sāka piestrādāt Ričlendas apgabala šerifa iecirknī. Turklāt pārējos vidusskolas un koledžas gadus viņa veica administratīvo darbu upuru dienestos un DNS laboratorijā.

Vēlāk Čemberlena iestājās policijas akadēmijā. Kara kļuva par izmeklētāju, uzņemoties seksuālas vardarbības un vardarbības pret bērniem lietas.

Foto: Facebook/Kara Chamberlain

Šobrīd Kara vietnē "TikTok" dalās ar savu stāstu un māca tūkstošiem cilvēku, kā atpazīt apdraudējumu. Viņa daudz runā par piedzīvoto traumu, kā tas ietekmēja viņu un kā tikt tai pāri.

@kararobinsonchamberlain

##traumarecovery ##mentalhealthmatters ##anxiety ##edutok ##learnontiktok ##bestrong ##relax ##metime ##gratitude ##coffeechat

♬ original sound - Kara Chamberlain

Kara bieži atbild uz sekotāju uzdotajiem jautājumiem. Piemēram, nesen kāds viņai jautāja, kā rīkoties, ja kāds draud ar ieroci un spiež upuri kaut kur doties.

"Pirmkārt, svešinieku nolaupīšana nav tik izplatīta parādība," video paskaidro Kara. "Otrkārt, kad tā notiek, visbiežāk, ja jūs spersiet, kliegsiet, mēģināsiet skriet, viņi jums pakaļ nedzīsies. It īpaši apdzīvotā vietā. Tomēr dažreiz tas tā nav. Dažreiz kāds var arī tevi nošaut vai arī sākt vajāt.

Es zinu, ja es būtu kliegusi un bēgusi prom, es droši vien netiktu savākta. Un es to apzinājos. Bet, kad jums ir ierocis pie galvas, ir ļoti grūti skaidri domāt."

@kararobinsonchamberlain

Reply to @bleugreenredd SSDGM friends.

♬ original sound - Kara Chamberlain

Turklāt sieviete dalās ar padomiem arī par to, kā aizbēgt, ja jūs kādreiz tiekat nolaupīts.

@kararobinsonchamberlain

What does a ##traumaticexperience do to your ##health & do I have PTSD ##edutok ##learnontiktok ##mentalhealthmatters ##bestrong ##relax ##storytime ##metime

♬ original sound - Kara Chamberlain
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu