Covid-19 dēļ Dobeles "Tenax" bez spēlēm iekļūst EHF Eiropas kausa trešajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dobeles Tenax/Facebook

Covid-19 ierobežojumu Somijā dēļ Dobeles "Tenax" Eiropas Handbola federācijas (EHF) Eiropas kausā bez spēlēm iekļuvusi turnīra trešajā kārtā, pirmdien ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

Pirmdien oficiāli tika pieņemts lēmums par EHF Eiropas kausa otrās kārtas spēļu atcelšanu starp Dobeles "Tenax" un Somijas komandu "Helsinki". Somijā noteikto ierobežojumu dēļ mačs nevarēja notikt. Spēļu atcelšana nozīmē, ka "Tenax" iekļuvusi trešajā kārtā, kur tās nākamais pretinieks tiks noskaidrots izlozē.

Iesaistītajām pusēm cenšoties rast risinājumu, kļuva arvien vairāk skaidrs, ka Somijā noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ būtu ārkārtīgi grūti Dobeles un Helsinku komandām aizvadīt mačus, jo tas nebūtu iespējams bez komandu pašizolācijas, ziņo EHF.

Sadarbībā ar abiem klubiem un EHF ir pieņemts lēmums atcelt spēles, jo to sarīkošana pašreizējos apstākļos nav iespējama. EHF nožēlo, ka šādi bija jārīkojas ar Somijas klubu, tomēr pašreizējā notikumu gaita ar Covid-19 ierobežojumiem EHF neatstāja citu izvēli.

Iepriekšējā sezonā "Tenax" pēc 12 gadu pārtraukuma atgriezās Eiropas turnīros, spēlējot EHF Izaicinājuma kausā. Pirmajā kārtā "Tenax" komandai stājās pretī Toma Lielā pārstāvētā Luksemburgas komanda "Dudelange". Pirmo spēli viesos Dobele uzvarēja ar 27:24, bet savu skatītāju priekšā svinēja panākumu ar 28:24.

Sešpadsmitdaļfinālā Latvijas čempione spēkojās ar Rumānijas klubu Turdas "AHC Potaissa", pirmajā spēlē mājās zaudējot ar 35:38, bet atbildes mačā viesos cīnoties neizšķirti 32:32.

Pēc EHF turnīru reformas Izaicinājuma kauss no šīs sezonas saucas EHF Eiropas kauss.

EHF Eiropas kausā šosezon startēja 51 komanda. "Tenax" ir viena no 38 komandām, kam vajadzēja sākt turnīru ar pirmo kārtu, bet nākamajā kārtā iesaistīties vēl 13 vienības. Pirmās spēles ir paredzētas 17./18. un 24./25.oktobrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu