Kā alkohols ietekmē veselību un ārējo izskatu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Partneru apspriešana pie pussausā vīna glāzes ar draudzenēm ir svēta lieta. Galvenais ir nepalaist garām brīdi, kad tas sāk ietekmēt izskatu un veselību, raksta "DomashnyOchag".

Āda

Pats pirmais, ko pamanīsiet pēc vētrainas ballītes, ir sejas pietūkums un maisiņi zem acīm. Alkohols aiztur šķidrumu un izraisa dehidratāciju. Tas ķermenim ir milzīgs stress: jūs varat dzert daudz ūdens, bet tas neizdalīsies vajadzīgajā tilpumā. Bieži lietojot alkoholu, smagas dehidratācijas dēļ āda kļūst sausa, kas paātrina priekšlaicīgu novecošanos. 

Jebkurš alkoholiskais dzēriens izraisa sejas pietvīkumu. Cīnoties ar pūtītēm, kosmetologi arī iesaka atturēties no alkohola lietošanas. Raugs alkoholisko dzērienu bāzē provocē izsitumus un pūtītes.

Mati

Labā ziņa ir tā, ka alkohols var padarīt jūsu matus veselīgus un spīdīgus. Tiesa, jums tas jālieto nevis iekšēji, bet gan ārēji: alus raugs matu maskās dod lielisku efektu. Tomēr dzeramais alkohols ir kaitīgs matiem. Pat pāris glāzes vīna nedēļā ievērojami pasliktina matus. Toksīniem uzkrājoties ķermenī, tie aizsprosto poras, ieskaitot galvas ādu. Mati ātri kļūst netīri, nesaņem pietiekami daudz skābekļa un kļūst vāji. Tas viss rada šķelšanos, spīduma un spēka zaudēšanu.

Figūra

Vienā glāzē vīna ir aptuveni 150 kalorijas. Saskaitiet, cik daudz kaloriju varat mierīgi izdzert, kamēr norisinās patīkama saruna. Neaizmirstiet pievienot tam siera plati, šokolādes tāfelīti vai pastu. Ir pierādīts, ka alkohols paaugstina cukura līmeni asinīs, kas kaitē mūsu veselībai. Sākas problēmas ar vairogdziedzeriem un vielmaiņu.

Ja pēkšņi iecienīta un efektīva diēta pārstāj darboties, padomājiet - varbūt pie vainas ir vīns.

Zobi

Mēs esam pieraduši domāt, ka zobus krāso tikai sarkanvīns. Patiesībā baltā krāsa arī ir kaitīga. Jebkurā alkoholiskajā dzērienā ir skābes un cukuri, kas ļoti ātri korozē zobu emalju, tikai lietojot sarkanvīnu mēs to skaidri redzam. Alkohola negatīvā ietekme uz mūsu zobiem ir zobu emaljas erozija.

Ar to problēmas nebeidzas, no rīta pamostoties no spēcīgām slāpēm, mēs izdzeram glāzi ūdens un sajūtamies nedaudz labāk. Pirms tam zobi visu nakti cīnās ar sausumu un siekalu trūkumu. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu