Iemesli, kāpēc koncentrēties uz izaugsmi, nevis rezultātu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Koncentrēšanās uz progresu, nevis sasniegumiem noved pie lielākiem panākumiem un lielākas iekšējās laimes, vēsta portāls "PsychologyToday".

Mūsu kultūra ir ļoti orientēta uz rezultātiem. Mēs pastāvīgi salīdzinām savu statusu un sasniegumus ar citiem. Tomēr koncentrēšanās uz konkrētu rezultātu sasniegšanu, neatkarīgi no tā, vai tā ir vēlme tikt kādā amatā, zaudēt desmit kilogramus vai iegūt paaugstinājumu, bieži vien izraisa satraukumu.

Trauksme var būt apgrūtinoša, tā liek mums izvairīties no riska. Ja tā vietā domājat par izaugsmi, jūs pakāpeniski, bet vienmērīgi progresēsiet savās spējās.

Pētījumi rāda, ka pat ņemot vērā šķēršļus un neveiksmes, izaugsmes domāšanas veids dod lielākus panākumus nekā uz rezultātu orientētas perspektīvas, kas liek vilties brīdī, kad neesam to sasnieguši.

Pūles un attīstība ir svarīgākas par perfektu izpildi. Tie, kuriem ir izaugsmes domāšana, ir atvērtāki problēmu risināšanai. Viņi redz neveiksmes kā izaicinājumus, kas jāpārvar, un iegulda pūles prasmju, metožu un perspektīvu attīstīšanā, kas ļauj viņiem sasniegt vēlamo.

Piemēram, kāds, kuram ir izaugsmes prāts, koncentrējas uz šaha tehnikas uzlabošanu, nevis uz uzvaru. Turpretī indivīdi ar fiksētu domāšanu jebkuru neveiksmi uzskata par vājumu. Viņiem nav pacietības pret nepilnībām. Viņi drīzāk izvēlas vienkāršus uzdevumus, lai pasaudzētu sevi no vilšanās.

Kā notiek pāreja no nemainīgas domāšanas uz izaugsmi?

Pirmkārt, pieņemiet, ka neesat perfekts, bet spējat pakāpeniski pilnveidoties un progresēt. Ļaujot atzīt neveiksmi, jūs paverat arī dažādus veidus, kā atgriezties uz pareizā ceļa. Fiksēts domāšanas veids var paralizēt jūs ar bailēm no neveiksmes un izraisīt bailes izmēģināt kaut ko jaunu.

Izaugsmes perspektīvas kopšana ar prieku uzlabos jūsu attiecības un personīgo labklājību. Šī attieksme ļauj izbaudīt sabiedrību ar vairāk spējīgiem cilvēkiem, kuri zina vairāk nekā jūs.

Šādi atbrīvojoties, jūs varat novērtēt citus par to, kas viņi ir, nevis par to, ko jūs varat no viņiem iegūt.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu