Uzzini savējo! Kādas ir piecas mīlestības valodas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Autors Gerijs Čepmens paskaidrojis, ka ir piecas mīlestības valodas. Mūsu katra "mīlestības valoda" raksturo to, kā mēs saņemam mīlestību no citiem, raksta portāls "PsychologyToday".

Piecas mīlestības valodas:

  • Apstiprinājuma vārdi - atbalstošu vārdu sacīšana partnerim
  • Nesavtīgas rūpes - dariet savam partnerim noderīgas lietas
  • Dāvanu saņemšana - pasniedziet partnerim dāvanas, kas viņiem vēsta, ka domājat par viņu
  • Kvalitātes laiks - pavadiet saturīgu laiku kopā ar partneri
  • Fiziskais pieskāriens - atrasties tuvu partnerim un samīļot viņu

Katrs no mums atšķiras mīlestības saņemšanas veidos. Mācoties dāvināt mīlestību tādā veidā, kā mūsu partneris to vislabāk var saņemt, un, lūdzot partneri dot mums mīlestību tādā veidā, kā mēs to varam saņemt, varam izveidot ciešākas attiecības.

Uzziniet vairāk par katru mīlas valodu  

1. mīlestības valoda: apliecinājuma vārdi

Pajautājiet sev, kā jūtaties, dzirdot, kā partneris saka uzmundrinošus, apstiprinošus vārdus un komplimentus? Ja tas liek jums justies laimīgam, apstiprināšanas vārdi var būt jūsu galvenā mīlestības valoda.

2. mīlestības valoda: nesavtīgas rūpes

Pajautājiet sev, kā jūtaties, kad partneris palīdz jums veikt uzdevumus, kas samazina slogu vai atvieglo stresu? Jūsu partneris veic darbu jūsu vietā, veic uzdevumu vai rūpējas par kaut ko, nepieprasot? Ja šīs lietas liek jums justies laimīgam, rūpes var būt jūsu galvenā mīlestības valoda.

3. mīlestības valoda: dāvanu saņemšana

Pajautājiet sev, kā jūtaties, kad partneris dāvina pārdomātas vai ekstravagantas dāvanas? Piemēri: jūs saņemat dāvanu vai nelielu dāvanu no sava partnera, kurā teikts, ka viņš domāja par jums. Ja šīs lietas liek jums justies laimīgam, dāvanu saņemšana var būt jūsu galvenā mīlestības valoda.

4. mīlestības valoda: kvalitātes laiks

Pajautājiet sev, kā jūtaties, kad partneris pievērš jums nedalītu uzmanību un jūs iesaistāties jēgpilnā sarunā vai aktivitātēs? Piemēri: jums un partnerim ir randiņu nakts, kopā dodaties ceļojumā un esat kārtīgi izrunājušies? Ja šīs lietas liek jums justies laimīgam, kvalitatīvais laiks var būt jūsu galvenā mīlestības valoda.

5. mīlestības valoda: fizisks pieskāriens

Pajautājiet sev, kā jūtaties, kad partneris ar pieskārienu izrāda jums pieķeršanos? Piemēri: Jūs un jūsu partneris sadodaties rokās, skūpstāties, apskaujaties. Ja šīs lietas liek jums justies laimīgam, fiziskais pieskāriens var būt jūsu galvenā mīlestības valoda.

Kā attiecībās izmantot mīlas valodas?

Ja vēlaties veidot veselīgas attiecības, pie tā ir jāstrādā. Ir jāpastāsta savam partnerim, kas liek jums justies mīlētiem, un ir jasniedz partnerim mīlestība tādā veidā, kādā viņi vēlas to saņemt. Tā mēs varam izmantot mīlestības valodas, lai uzlabotu attiecību kvalitāti.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu