Zināma jauna informācija par Itālijas cietumā ieslodzītās Latvijas mūziķes atbrīvošanu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dženifere Rumpāne
Dženifere Rumpāne Foto: publicitātes

Nesen tapa zināms, ka Latvijas mūziķe Dženifere Rumpāne jau vairāk nekā mēnesi atrodas apcietinājumā Itālijā. Viņas mūzikas partneris un draugs Dins Sumerags cēla trauksmi sociālajos tīklos, un nu Rumpānes atbrīvošanā iesaistīta arī Ārlietu ministrija. Izdevumam "Privātā Dzīve" Sumerags atklāj, kā situācija attīstījusies.

Kā izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj otorinolaringologs Dins Sumerags, kurš cēla trauksmi par Dženiferes apcietināšanu: "Sabiedrības atbalsts ir liels, un jācer uz pozitīvu iznākumu."

"Tiesiskais ceļš aizņem laiku, bet cilvēciskais un diplomātiskais var izdarīt brīnumus," izsakās Sumerags, atklājot, ka

patlaban advokāts aktīvi cīnās par to, lai jaunā sieviete nonāktu mājas arestā Romā, kur esot sameklēta gan pajumte, gan saņemta garantijas vēstule no cilvēka, kurš uzņemsies atbildību par mājas aresta ievērošanu. Pēc tam plānots panākt, lai Rumpānei ļautu mājas arestā būt Latvijā.

Kā informē Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, ir panākts, ka Latvijas pilsonei Dženiferei Rumpānei Itālijā apcietinājums ir nomainīts pret mājas arestu Romā. "Tas, protams, nenozīmē, ka viss beidzies, vienlaikus, dzīvoklis nav gluži cietums," ierakstā sociālajā tīklā "Facebook" pauda Tavars.

Atgādinām, ka Rumpāne jau vairāk nekā mēnesi atrodas apcietinājumā Itālijā tāpēc, ka 2014. gadā braukusi bez biļetes sabiedriskajā transportā un neatklāja savu identitāti.

"Bailēs, lai neuzzina Mūzikas akadēmijā, kur mācījās Itālijā, par braukšanu bez biļetes viņa toreiz 2014. gadā nosauca citu vārdu, bet vēlāk parādīja pasi un tika atlaista no policijas ar vārdiem, lai vairāk tā nedarot," apcietināšanas iemeslus klāstīja Rumpānes draugs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu