Ar Covid-19 inficējies arī Alūksnes novada pamatskolas skolēns

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukša mācību klase.
Tukša mācību klase. Foto: Ivars Soikāns / LETA

Alūksnes novada Ziemeru pamatskolā ar Covid-19 saslimis viens skolēns, apstiprināja Ziemeru pamatskolas direktore Ilze Andronova.

Viņa norādīja, ka desmit dienas mājās karantīnā atradīsies deviņi slimā skolēna klasesbiedri un viens pedagogs. Šiem skolēniem mācību process tiks nodrošināts attālināti līdz 7. oktobrim.

Direktore stāstīja, ka skolēnam tests veikts tādēļ, ka Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) viņu identificējis kā kontaktpersonu Covid-19 slimniekam. Pārējiem ģimenes locekļiem, kuriem arī veikts tests, inficēšanās ar Covid-19 neesot atklāta. Turklāt skolēnam neesot bijuši slimības simptomi, sacīja Andronova.

"Vakar skolā veica dezinfekciju. Pārējie skolēni turpina mācības klātienē. Ja būs vajadzība mācīties attālināti mēs to esam gatavi nodrošināt, taču patlaban tas nav nepieciešams," pauda direktore. 

"Ņemot vērā to, ka vienam skolēnam ir konstatēta saslimšana ar Covid-19, pašvaldība aicina ikvienu iedzīvotāju rūpīgi un atbildīgi ievērot visas epidemioloģiskās drošības normas. Uzsveram, ka saslimšana skolēnam nav saistīta ar kontaktēšanos skolā," norādīja Alūksnes novada Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Izglītības iestāde ir saņēmusi norādes no SPKC par rīcību šajā situācijā un tās izpilda. Skolēnu vecāki ir aicināti sekot līdzi bērnu veselībai un izmaiņu gadījumā par to informēt ģimenes ārstu, piebilda pašvaldības pārstāve.

Pašvaldība atgādina iedzīvotājiem ievērot piesardzību, regulāri un rūpīgi mazgāt rokas ar ūdeni un ziepēm vai izmantot dezinfekcijas līdzekļus, īpaši pēc sabiedrisku vietu apmeklēšanas, pirms ēšanas, pēc tualetes apmeklējuma; ievērot divu metru distanci no pārējiem cilvēkiem; ievērot noteikto 10 dienu pašizolāciju, ja persona atgriezusies no ārzemēm.

Aploka norādīja, ka pēc izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas ieteikta B modeļa novada izglītības iestādes strādāt ir gatavas, bet pagaidām par pāreju uz B modeli vēl nav paredzēts lemt.

Kā vēstīts, saskaņā ar SPKC datiem 27. septembrī viens saslimšanas gadījums ar Covid-19 ir reģistrēts Alūksnes novadā, kur iepriekš nebija neviena saslimšanas gadījuma.

Jau vēstīts, ka saslimšana ar Covid-19 septembrī ir konstatēta kopumā 17 izglītības iestādēs, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Viņa norādīja, ka Covid-19 skāris divas augstākās izglītības iestādes un divas profesionālās izglītības iestādes.

No minētajām 17 jaunās slimības skartajām izglītības iestādēm 11 jau ir atgriezušās ierastajā darba ritmā, norādīja ministre.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu