VIDEO ⟩ Kino maģijas noslēpumi nākuši gaismā! Internetā slavu guvis specefektu mākslinieks, kas atklāj aroda trikus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Kurš gan no mums nav skatījies kādu filmu un neticībā aizrāvis elpu? Specefekti un dažādi praktiski triki ir kino sastāvdaļa jau kopš šī mākslas veida pašiem pirmsākumiem. Nu kāds filmu mākslinieks savā "TikTok" profilā ir atklājis daļu no aizkulisēs notiekošās "maģijas", vēsta portāls "Business Insider".

Skots Rīders ar rekvizītiem strādā kopš 19 gadu vecuma, tātad, 1989. gada.

2001. gadā vīrietis kļuvis par sertificētu rekvizītu meistaru, kas nozīmē, ka viņš pārrauga rekvizītu iegādi un izmantošanu filmām un televīzijas raidījumiem. Viņš ir strādājis pie tādiem TV šoviem kā "Friday Night Lights" un "The Leftovers,", kā arī tādās filmās kā "Grindhouse" un "Piektdiena, trīspadsmitais".

Augustā Rīders savā TikTok kontā sāka dalīties ar maz zināmiem faktiem par filmu un televīzijas rekvizītiem.

Vienā no saviem videoklipiem viņš atklāj, ka lielākā daļa grāmatu, kas atrodas filmās, patiesībā ne īstas, ne piepildītas ar lapām. Rekvizītiem jāspēj trāpīt aktierim, to nesavainojot, tādēļ šo rekvizītu izgatavošanā tiek pielietoti pāris triki.

@scottdropandroll

Movie Prop Books. ##props ##movieprops

♬ original sound - Scott Reeder

"Diezgan bieži gadās uzņemt ainu, kurā kāds otram met ar grāmatu vai uzgāž grāmatplauktu," stāsta eksperts, atklājot, ka tukšās grāmatas mēdz tikt piepildītas ar putuplastu.

Vienā no saviem visskatītākajiem video Rīders pastāsta par filmu rekvizītiem, par kuriem lielai daļai cilvēku nemaz nav ne jausmas, piemēram, no vinila veidotiem papīra maisiem, kas nerada čaukstoņu, kas traucētu kvalitatīvam skaņas ierakstam.

@scottdropandroll

Silent Props. ##props ##movieprops ##theater ##GardenProject ##billiard

♬ original sound - Scott Reeder

Rekvizītu mākslinieks tāpat atklājis, ka filmās redzamās dzeloņdrātis patiesībā sastāv no krietni maigāka materiāla - gumijas.

@scottdropandroll

Movie Prop Barbed Wire. ##props ##movieprops ##RaiseYourGame ##setlife

♬ original sound - Scott Reeder

Skots Rīders minējis, ka veidot "TikTok" saturu viņu iedvesmo iespēja cilvēkiem parādīt, kā top daļa no "filmu maģijas": "Ļoti daudzi nemaz nav neaizdomājs, cik daudz darba ir jāiegulda, lai izveidotu filmu. Šī ir iespēja kaut mazliet ieskatīties aizkulisēs."

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu