Rumāņu politiķis pēc nāves tiek ievēlēts par mēru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Rumāņu politiķis, kurš Covid-19 radīto komplikāciju dēļ devies mūžībā, pēc savas nāves ievēlēts par kādas mazpilsētas mēru, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Ions Alimans tika ievēlēts uz trešo termiņu, saņemot 64% balsu. Ierēdņi sacīja, ka viņa vārds jau bija uzdrukāts uz biļeteniem un to nevarēja noņemt pēc viņa nāves 15. septembrī.

Ierēdņi aģentūrai "Reuters" apliecināja, ka tiks rīkotas citas vēlēšanas, savukārt vietējie iedzīvotāji pie politiķa kapa atdeva viņam godu.

Sociālajos tīklos publicētā video redzams, ka pie Alimana kapa pulcējas prāvs pūlis. "Tā ir tava uzvara," kāds saka video.

"Viņš mums bija īsts mērs," kāda sieviete sacīja vietējam medijam "ProTV", vēsta "Reuters". "Viņš nostājās ciema pusē, cienīja visus likumus. Es nedomāju, ka mums vēl kādreiz būs tāds mērs kā viņš."

Alimans nav pirmais politiķis, kurš uzvarējis vēlēšanās pēc nāves. 2008. gadā Nekulajs Ivasku tika ievēlēts par mēru pēc nāves aknu slimības dēļ. Vēlēšanu amatpersonas vēlāk par uzvarētāju pasludināja viņa pretinieku, kurš bija saņēmis otru lielāko atbalstu, kas izsauca Ivasku partijas biedru kritiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu