Informāciju par Covid-19 kontaktpersonām sabiedriskajā transportā varētu iegūt no e-talonu sistēmas (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Transporta līdzekļu E-talona viedkartes lasītājs uzņēmumā "Rīgas karte".
Transporta līdzekļu E-talona viedkartes lasītājs uzņēmumā "Rīgas karte". Foto: Edijs Pālens/LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) nepieciešamības gadījumā informāciju par Covid-19 kontaktpersonām sabiedriskajā transportā varētu iegūt no "Rīgas satiksmes" e-talonu sistēmas.

Otrdien valdībā diskutējot par Covid-19 izplatību Latvijā, SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs stāstīja, ka centram bijušas bažas par septembra vidū izskanējušo informāciju, ka vairāki ar Covid-19 inficētie pārtikas ražošanas uzņēmuma "Forevers" darbinieki uz ražotni ilgstoši pārvietojušies ar 50.autobusu Rīgā.

Vienlaikus Perevoščikovs informēja, ka SPKC ar "Rīgas satiksmi" ir vienojušies, ka Covid-19 bīstamas izplatības gadījumā centrs varēs meklēt kontaktpersonas ar e-talona sistēmas starpniecību. "Tas tiks darīts tikai noteiktos apstākļos, kad pēc tā būs nepieciešamība," uzsvēra epidemiologs.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti kopumā 32 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, bet viena persona, kurai bija apstiprināta inficēšanās ar Covid-19, mirusi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu