Vācijas bijušais kanclers nosoda aicinājumu apturēt "Nord Stream 2" saistībā ar Navaļnija saindēšanu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas bijušais kanclers Gerhards Šrēders.
Vācijas bijušais kanclers Gerhards Šrēders. Foto: EPA/Scanpix

Vācijas bijušais kanclers Gerhards Šrēders nosodījis aicinājumu apturēt gāzes vada "Nord Stream 2" projektu saistībā ar Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšanu.

"Vienam nav nekāda sakara ar otru," savā podkāstā pavēstīja Šrēders, norādot, ka uz likmes ir desmit miljardu eiro investīcijas projektā.

Šrēders, kurš ieņem vadītāja amatu projektā "Nord Stream 2" un Krievijas enerģētikas uzņēmumā "Rosneft", paziņoja, ka Krievijas saistība ar Navaļnija saindēšanu nav pierādīta.

Pēc Šrēdera teiktā, pašreizējās diskusijas par iespējamām sankcijām pret Krieviju ir balstītas uz spekulācijām, neesot "stingriem faktiem".

Navaļnijam 20. augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22. augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Kā 2. septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

22. septembrī Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts.

Navaļnijs paliks Vācijā līdz rehabilitācijas kursa beigām, kas varētu ilgt vairākas nedēļas, piektdien apliecināja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu