Latvijā konstatēti 95 jauni Covid-19 gadījumi (17)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes.
Covid-19 analīzes. Foto: EPA/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī Latvijā konstatēti 95 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Tas ir lielākais vienā dienā reģistrēto gadījumu skaits līdz šim.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 63 saslimušie inficējušies no zināmiem infekcijas avotiem, četri inficējušies ārzemēs - Ukrainā, Krievijā un Austrijā. 28 personām tiek precizēti inficēšanās apstākļi. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Pēdējo 24 stundu laikā veikts 4271 Covid-19 tests, kas ir līdz šim lielākais vienā dienā veikto testu skaits.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) trešdien valdības ārkārtas sēdē informēja, ka Kuldīgā pēdējo divu dienu laikā ir testēti 1600 cilvēki, no kuriem pozitīvs tests bijis tikai 17, kas šajā gadījumā ir uzskatāms par labu tendenci.

Latvijā kopā veikti 320 018 izmeklējumi, saslimušas 1824 personas un 1307 izveseļojušās, 37 mirušas.

Pozitīvi bijuši 2,2% no vakar veiktajiem testiem. SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā (ES) tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu. Vēl 20.septembrī šis rādītājs visās Baltijas valstīs bija zem 1%, kamēr Latvijā tas bija 0,3%.

Pēc Nacionālā veselības dienesta datiem, pēdējā diennaktī stacionēti pieci Covid-19 pacienti. Pašlaik stacionāros ārstējas 19 pacienti, no kuriem 18 ir vidēji smaga, bet vienam - smaga slimības gaita.

Līdz šim no stacionāriem izrakstīti 229 pacienti.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu