"Rangers" izpērk kluba leģendas Lundkvista līgumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Henriks Lundkvists
Henriks Lundkvists Foto: AFP / Scanpix

Vārtsarga Henrika Lundkvista un Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Ņujorkas "Rangers" ceļi pēc 15 gadu sadarbības šonedēļ šķirsies, jo klubs izpircis hokejista līgumu, kurā atlicis viens gads.

Kā pirmie par to ziņoja laikraksts "New York Post", bet tagad komanda apstiprinājusi līguma izpirkšanu.

38 gadus vecais Lundkvists šonedēļ kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, un komandas, kurām būs interese par pieredzējušo vārtu vīru, hokejistu varēs uzrunāt, neprasot "Rangers" atļauju.

Brīvo aģentu tirgus atvērsies 9.oktobrī.

2013.gada decembrī vārtsargs ar "Rangers" parakstīja 59,5 miljonus ASV dolāru (50,7 miljonu eiro) vērtu līgumu uz septiņiem gadiem. Līguma pēdējā gadā Lundkvistam pienākas 4,5 miljoni dolāru (3,8 miljoni eiro), kā viens miljons (aptuveni 850 000 eiro) par līguma noslēgšanu.

Līguma arī tika iekļauts punkts, ka vārtsargs nedrīkst tikt aizmainīts, tāpēc "Rangers" vienīgā iespēja bija izpirkt hokejista līgumu.

Aizvadītajā sezonā Lundkvists spēles laiku dalīja ar 24 gadus vecajiem Krievijas vārtsargiem Aleksandru Georgijevu un Igoru Šestjorkinu. Lundkvists vārtos nospēlēja 30 spēles, Georgijevs 34, bet Šestjorkins 12 mačos izcīnīja desmit uzvaras.

Izslēgšanas spēļu kvalifikācijas turnīrā "Rangers" ar 0-3 piekāpās Karolīnas "Hurricanes". Zviedrs vārtos stājās divos mačos, bet Šestjorkins vienā.

Lundkvists jau vairāk nekā desmit gadus ir viens no populārākajiem sportistiem Ņujorkā. Īpaši pamanīts starp pārējiem NHL spēlētājiem viņš ir tāpēc, ka regulāri nēsā gaumīgus uzvalkus un tikpat kā nekad nav redzēts ikdienas drēbēs.

Karjeras laikā vārtsargs NHL aizvadījis 887 spēles, kurās izcīnītas 459 uzvaras. Šajā laika periodā viņš vidēji spēlē ielaidis 2,43 ripas, atvairot 91,8% raidījumu. 64 mačus Lundkvists nospēlējis "sausā" un visās iepriekš minētajās kategorijās ir līderis "Rangers" komandā.

Vārtsargu NHL draftā 2000.gadā septītajā kārtā izraudzījās "Rangers", bet vietu komandas sastāvā viņš izkaroja piecus gadus vēlāk.

2011./12.gada sezonā Lundkvists saņēma Vezina balvu, ko piešķir līgas labākajam vārtsargam.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu