Covid-19 inficēšanās dēļ Olaines 1. vidusskola uz laiku pāriet uz daļēji attālinātām mācībām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukšā mācību klase. Ilustratīvs attēls.
Tukšā mācību klase. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā, ka Olaines 1. vidusskolā otrdien atklāts Covid-19 gadījums skolas darbiniekam, skolas administrācija inficēšanās riska mazināšanai ir pieņēmusi lēmumu uz laiku pāriet uz B mācību procesa īstenošanas modeli jeb jaukto modeli, kas paredz daļēji attālinātas mācības, aģentūra LETA uzzināja Olaines novada pašvaldība.

1.-6. klasēm mācības notiks tikai klātienē, bet 7.-12. klasēm, arī tām, kuru audzēkņiem pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijām nav jāatrodas karantīnā, noteiktas attālinātās mācības līdz 2020. gada 9. oktobrim. Tāpat pārtrauktas interešu izglītības nodarbības visām klasēm.

Pašvaldībā informēja, ka Covid-19 gadījumi otrdien atklāti gan Olaines 1., gan 2. vidusskolā. Katrā skolā konstatēts viens šāds saslimšanas gadījums, un sasirgušie ir darbinieki.

Saskaņā ar SPKC rekomendācijām inficētie darbinieki darbā neatrodas, skolas darbu turpina, bet karantīna noteikta septiņām klasēm Olaines 1. vidusskolā un divām klasēm Olaines 2. vidusskolā. Šie skolēni nedrīkst apmeklēt skolu, pulciņus.

Plānots, ka 2. vidusskolas audzēkņiem karantīna beigsies 2. oktobrī, bet 1. vidusskolas audzēkņiem - 6. oktobrī un 7. oktobrī. Mācības karantīnā esošām klasēm tiks nodrošinātas attālināti.

Olaines 2. vidusskolā pirmais saslimšanas gadījums tika konstatēts 20. septembrī. Pašvaldībai zināms, ka karantīnā bijušo bērnu vidū saslimšanas gadījumi nav konstatēti.

Kā ziņots, pirmdien preses konferencē par pedagogu nodrošinājumu Latvijas skolās izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) atzina, ka, ņemot vērā Covid-19 izplatības pieaugumu izglītības iestādēs, tām, iespējams, būtu vairāk jādomā par B modeļa izvēli.

Ministre skaidroja, ka attālināto mācību procesu varētu ieviest pamīšus pa dienām vai nedēļām, īpaši uzsverot, ka šāda iespēja jāapsver lielajām skolām.

B modeli ministre aicināja ieviest ne tikai Rīgas skolās, bet visās. "Aicinu visas skolas pārdomāt, vai un kā šajā laikā jānotiek ārpus skolas pasākumiem, sacensībām, vai tādiem pasākumiem, kas varētu nebūt oficiālā skolas laika sastāvdaļa," pirmdien uzsvēra Šuplinska.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu