Vecāku revolūcija 2019 ⟩ Laura Arnicāne atklāj, kā ģimenes dzīvē var līdzēt minimālisma principi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Bērnu ienākšana ģimenē neizbēgami nāk ar krietnu devu haosa. Par to, kā minimālismā balstīts dzīvesveids var uzlabot ģimenes dzīvi, forumā "Vecāku revolūcija" stāsta blogere Laura Arnicāne.

"Man nav laika visu laiku uzturēt mājās perfektu kārtību, un es ticu, ka perfekta kārtība nav nepieciešama, bet kārtībai ir ļoti liela nozīme tajā, kā mēs jūtamies savā ikdienā savā telpā un savā vidē," stāsta lektore.

Kalifornijas universitātē tika veikts pētījums par kārtību mājās un to, kā šie cilvēki jūtas savā ikdienas dzīvē. Sievietes, kuras dzīvoja nekārtīgā vidē, jutās daudz satrauktākas un stresainākas nekā sievietes no kārtīgākas vides. 

Ko mums maksā jūklis? "Svarīgi ir saprast, ko mēs iegūstam, kad mums ir nekārtība, un ko mēs zaudējam. Visbiežāk tas, ko zaudējam, ir laiks. Tīrīšana un kārtošana patērē ļoti daudz laika. Laiks ir svarīgs, kad ģimenē ienāk bērni, jo laiks vairs nepieder tikai mums. Turklāt palielinās mantu daudzums un problēmas ar to, kur nolikt šīs mantas. Tiek pirkts aizvien vairāk skapju, rotaļlietu kastes utt."

"Minimālisms ir pilns ar mītiem. Tā ir iespēja atbrīvoties no liekā, atstājot tikai mīļo un foršo," min Laura.

Video: Laura Arnicāne stāsta par minimālisma pieeju ikdienā

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu