"Nedomājiet, ka jūs tiksiet no manis vaļā!" Mairis Briedis stāsta par nākotnes plāniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: worldboxingsuperseries.com

Jaunais Starptautiskās boksa federācijas (IBF) čempions Mairis Briedis sarunā ar žurnālu "The Ring" atskatījies uz aizvadīto cīņu un pastāstījis par saviem tuvākajiem un tālākajiem plāniem.

Briedis kļuva ne tikai par IBF čempionu, bet tika arī pie Muhameda Ali vārdā nosauktās trofejas un čempiona jostas jau pieminētā žurnāla "The Ring" vērtējumā.

Briedis neslēpa, ka Pasaules boksa supērsērijas finālā pieveiktais Kubas pārstāvis Juniels Dortikoss bijis bīstams pretinieks, līdz ar to uzstādījums ir bijis saglabāt koncentrēšanos visu 12 raundu garumā un neļaut kubietim pielietot viņa spēcīgāko ieroci - sitienu ar labo roku.

"Tāpēc arī reizēm netrāpījām ar kreiso taisno sitienu, jo bijām ļoti koncentrējušies uz viņa labo roku. Galvenais ir tas, ka pabeidzām cīņu bez traumām. Bija ilgi un grūti sagaidīt šo cīņu," neslēpa Briedis.

Latvijas labākais bokseris jau ir atgriezies mājās, tomēr noteikumi paredz, ka jāievēro 10 dienu karantīna, līdz ar to karjeras lielākā panākuma svinības pagaidām izpaliks. Satikt bokseris drīkst tikai komandas biedrus un ģimenes locekļus.

Tomēr Briedis norādīja, ka viņa plānos jebkurā gadījumā uzreiz pēc cīņas neesot bijušas lielas svinības un atpūta - tās sekos, kad kopā ar ģimeni dosies uz Turciju.

"Nākamo divu nedēļu laikā [pēc cīņas] es uzreiz pa taisno nedodos atpūtā. Es savu ķermeni sagatavoju atpūtai. Uzreiz nepārtraucu trenēties. Nākamās divas nedēļas es aizvadīšu vieglus treniņus Rīgā. Pēc tam es došos uz Turciju un izbaudīšu atpūtu," sacīja Briedis. "Pēc atgriešanās mājās, man atkal būs jāievēro 10 dienu karantīna."

Pēc pelnītās atpūtas 35 gadus vecajam Briedim būs nopietni jāpadomā par savas karjeras nākamo posmu. Iepriekš viņš neslēpa, ka pieļauj iespēju pārcelties uz smagsvaru divīziju, par ko ierunājies arī Pasaules boksa supersērijas rīkotājs Kalle Zauerlands, kurš vienlaikus ir arī Latvijas boksera promouters. 

"Tas pilnībā ir mana menedžera un promoutera rokās," pauda Briedis. "Apskatīsim, kādas ir iespējas, es konsultēšos ar savu treneri un ģimeni un tad izvērtēšu, kas man ir vislabāk. Nedomājiet, ka jūs tiksiet no manis vaļā (smejas), es tiecos pēc jauniem sasniegumiem."

Viņš norādīja, ka savas karjeras laikā jau iepriekš cīnījies ar smagsvariem. Tas noticis "Bigger's Better" turnīra ietvaros un Krievijā pret Vācijas pārstāvi Manuelu Čarru. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu