Ziemeļreinā-Vestfālenē par ekstrēmismu aizdomās tur iekšējā izlūkdienesta darbiniekus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Vācijas Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē iekšējā izlūkdienesta darbinieki tiek turēti aizdomās par ekstrēmistiskām darbībām tīmeklī, ceturtdien ziņo vietējie mediji.

Zemes Iekšlietu ministrija atzinusi, ka trīs no četriem aizdomās turamajiem tiesībsargāšanas iestāžu darbiniekiem strādājuši iekšējā izlūkdienestā, vēsta laikraksts "Rheinische Post".

Uz jautājumu, vai aizdomās turētie darbinieki bijuši iesaistīti arī labējo ekstrēmistu uzraudzībā, ministrija atbildējusi apstiprinoši.

"Attiecīgā izlūkošanas grupa ir izformēta, un veiktas izmaiņas vadībā," sarunā ar "Rheinische Post" norādījusi ministrijas pārstāve.

Ceturtā aizdomās turētā amatpersona esot Iekšlietu ministrijas policijas departamenta ierēdnis.

Minētās personas sociālajos medijos izplatījušas videoierakstus "ar pret islāmu vērstām un ksenofobiskām konotācijām".

Iekšlietu ministrija, tiklīdz par to uzzinājusi, veikusi disciplinārus pasākumus, uzsvērusi ministrijas pārstāve.

Pirms divām nedēļām tika atklātas piecas čata grupas, kurās darbojušies Ziemeļreinas-Vestfālenes zemes policijas darbinieki, un tā rezultātā no darba pienākumiem tika atstādinātas 30 amatpersonas.

Pagājušajā nedēļā zemes iekšlietu ministrs Herberts Reils paziņoja, ka kopš 2017. gada Ziemeļreinā-Vestfālenē aizdomu ēnā par rasismu vai labējo ekstrēmismu nonākuši 100 policijas darbinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu