FOTO ⟩ Amūras tīģera Klifa Granta jaunākā meita atgriežas Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pirms deviņiem gadiem Rīgā dzimušais svītrainis Amūras tīģeris Klifs Grants savulaik aizbrauca uz Francijas Bezansonas Zooloģisko dārzu. Tur sekmīgi parūpējies par vairākiem pēcnācējiem - trīs puikām un trīs meitām. Nupat viņa jaunākā meita 4 gadus vecā Taiga ieradusies Rīgā uz pastāvīgu dzīvi, vēstī Rīgas Zooloģiskais dārzs.

Kopā ar Taigu mūsu zoodārzā ieradās arī precinieks - divarpus gadīgais tīģeru puisis Augusts no Ebersvaldes zoodārza Vācijā. Patlaban dzīvnieki iepazīst jauno mītni un izturas itin piesardzīgi un aizdomīgi, nereti strauji reaģējot uz neparastiem trokšņiem.

Rīgas Zooloģiskais dārzs piedalās reti sastopamo Amūras tīģeru starptautiskajā nebrīves turēšanas un vairošanas programmā (EEP), lai uzturētu zoodārzos kvalitatīvu šo dzīvnieku populāciju.

2011. gadā Rīgas zooloģiskajā dārzā piedzima tīģerēns Klifs Grants, par kuru rūpēties nācās zoodārza darbiniekiem. Lai nodrošinātu dzīvniekam pilnvērtīgas rotaļas un attīstību, Klifam tika atrasts draugs - suns Prada.

Tas ļāva cerēt, ka dižkaķis izaugs par kārtīgu tīģeri ar sugai raksturīgu uzvedību. Kā zināms, pilnīgā cilvēku aprūpē augušam dzīvniekam ir sarežģītāk izveidot pilnvērtīgas attiecības ar savas sugas pārstāvjiem. Tādēļ tiem rodas problēmas ar vairošanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu