Grobiņas pusē policisti palīdz apjukušai sirmgalvei izkļūt no meža

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Otrdienas, 29. septembra, vakarā likumsargi devās uz izsaukumu Grobiņas novadā, kur persona mežā bija apmaldījusies un nevarēja atrast ceļu ārā. Kā liecina saņemtā informācija, sirmgalve mežā devusies ap pulksten 15 bet ap pulksten 19 sapratusi, ka vairs nezina, uz kuru pusi jāiet. Likumsargi, ierodoties notikuma vietā, un ieslēdzot dienesta transportlīdzekļu skaņas signālus, norādīja sirmgalvei, uz kuru pusi jāiet.

29. septembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē saņemta informācija par to, ka sirmgalve esot sarunājusi ar gados jaunāku radinieku, ka viņi dosies sēņot. Tā kā radinieks nevarēja ierasties, sirmgalve izdomāja doties sēņot viena.

Taču pēc kāda laika mežā saprotot, ka vairs nezina, uz kuru pusi jāiet, zvanīja pēc palīdzības. Tas, ko sieviete izdarīja pareizi - klausīja likumsargu telefoniski sniegtajām norādēm apsēsties vienā vietā, uz celma, apkārt nestaigāt un gaidīt palīdzību.

Atrašanās vienā vietā neapgrūtina meklēšanu un arī cilvēks neapjūk vēl vairāk, kā būtu tad, ja uztraukumā staigātu pa mežu, ejot, iespējams vēl dziļāk.

Notikuma vietā, ierodoties Valsts policijas darbiniekiem un ieslēdzot dienesta transportlīdzekļu skaņas signālus, sirmgalvei tika norādīts virziens, uz kuru jādodas, lai izkļūtu no meža masīva.

Veiksmīgi, ka sievietei bija līdzi gan telefons, gan lukturītis, taču Valsts policija vēlas norādīt, ka mobilais telefons ir jāuzlādē tā, lai nebūtu risks, ka tas izslēgsies. Šajā gadījumā telefona akumulators bija uz robežas, tuvu izlādei.

Tāpat arī aicinājums izmantot labu lukturi, kurš izgaismo pietiekami, nevis mazus lukturīšus, kurus pielikt pie atslēgām. Kopumā sirmgalve bija padomājusi par drošību, bet vienmēr to var uzlabot.

Situācijās, kad vecāka gadagājuma cilvēki nolemj vieni doties mežā sēņot, Valsts policija aicina tuviniekus tomēr doties līdzi. Ja tas nav iespējams, policija iesaka gados vecākiem cilvēkiem paziņot tuviniekiem, uz kuru vietu konkrēti ieplānots doties un tuviniekiem nodrošināt vecos cilvēkus ar mobilajiem sakariem.

Nedrīkst aizmirst paņemt līdzi pilnībā uzlādētu telefonu saziņai, kā arī lejupielādēt Valsts policijas aplikāciju "Mana drošība". Šajā aplikācijā ir īpaši izstrādāta sadaļa, kas palīdz cilvēkam nosūtīt savas koordinātas operatīvajiem dienestiem situācijās, kad viņš nespēj sniegt skaidras norādes par to, kur atrodas. Aplikāciju "Mana drošība" savā viedtālrunī iespējams lejupielādēt Google Play un App Store veikalos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu