FOTO ⟩ Siguldas vagoniņa braucējus pārsteidz lācis egles galotnē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Siguldas gaisa trošu ceļa vagoniņa braucējus egles galā pārsteigs jauna lāča figūra, kuru šoreiz darinājusi māksliniece Kristīne Kligina, informēja "Sigulda Adventures" mārketinga vadītāja Naura Kikuste.

Stāsts par lāci egles galotnē sācies 2009. gada 23. septembrī. Toreizējā mīkstā rotaļlieta - lācis - tika nejauši atrasts pie atkritumu konteinera un tā atradēji lēma sniegt lācim otro elpu, nosēdinot to egles galotnē otrpus Gaujai. Tā lācis neoficiāli kļuva par Siguldas vagoniņa simbolu, brauciena laikā pārsteidzot un priecējot kā vietējos, tā arī tūristus, stāstīja Kikuste.

Šoruden Siguldas vagoniņa simbols ir ieguvis jaunu veidolu. Jaunā lāča autore ir tekstilmāksliniece, siguldiete Kligina. Māksliniece lāču figūras darina jau vairāk nekā desmit gadu. "Laika gaitā no pavisam nelielām bērnu rotaļlietām esmu nonākusi līdz monumentālām tekstila materiālu skulptūrām, pat vairāk nekā divus metrus augstām," sacīja Kligina. 

Foto: publicitātes

Viņa stāstīja, ka lācis ir 150 centimetrus augsts un 7,5 kilogramus smags. Gan kustībā, gan siluetā mērķis bija radīt šķietami "dzīva" lāča atveidu.

Dabas un laikapstākļu ietekmes dēļ katram egles galotnē sēdošajam lācim ir atšķirīgs slavas un mūža ilgums. Šis mākslinieces Kliginas radītais lācis ir trešais, kas pievienojas egles galotnē sēdošo lāču saimei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu