Igaunijā 81 jauns inficēšanās gadījums ar koronavīrusu; viens cilvēks miris

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls.
Covid-19. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 81 cilvēkam, kā arī reģistrēts viens jauns nāves gadījums ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, ceturtdien paziņojis Veselības departaments.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 3450, bet 2028 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Igaunijā kopumā veikti 215 683 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 2686 analīzes, līdz ar to pozitīvas bijušas 3% visu analīžu.

No 81 jaunatklātā gadījuma 32 gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, vienā gadījumā inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Aizvadītajā diennaktī ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Rietumtallinas centrālajā slimnīcā mirusi 84 gadus veca sieviete. Līdz ar to kopējais  Igaunijā ar šo slimību mirušo cilvēku skaits pieaudzis līdz 65.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 1.oktobrī Igaunijā ir 50,64. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 46,4.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu