Kalnu Karabahā ievainoti arī vairāki žurnālisti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Azerbaidžānas bruņoto spēku apšaudē Kalnu Karabahā Martuni pilsētas pašvaldības ēkā ievainoti divi Francijas laikraksta "Le Monde" žurnālisti, pavēstīja Armēnijas varasiestādes un "Le Monde" pārstāvji.

"Le Monde" ziņu redaktors Liks Bronērs apstiprināja žurnālistu ievainošanu pēc Armēnijas Ārlietu ministrijas paziņojuma, ka žurnālisti cietuši Azerbaidžānas spēku uzbrukumā.

"Divi laikraksta "Le Monde" franču žurnālisti ievainoti Arcahas reģionā Martuni. Viņi nogādāti slimnīcās," tviterī pavēstīja ministrija.

"Viena "Le Monde" korespondenta stāvoklis ir smags, viņu operē Stepanakertas medicīnas centrā. Žurnālisti tikai ievainoti Martuni mērijā Azerbaidžānas bruņoto spēku apšaudē," pavēstīja Armēnijas Apvienotais informācijas centrs.

Otru žurnālistu operē Martuni slimnīcā.

Arī divi armēņu žurnālisti ievainoti apšaudē, vēsta armēņu varasiestādes.

Arī "Doždj" korespondents Dmitrijs Jelovskis iekļuva apšaudē, taču nav cietis un tagad atrodas bunkurā, vēsta raidsabiedŗība BBC.

Vairāki žurnālisti intervēja Martuni iedzīvotājus un iepazinās ar iepriekšējās bombardēšanas sekām, kad sākās apšaude.

Kā ziņots, svētdienas rītā uz Kalnu Karabahas faktiskās robežas sākušās smagas kaujas. Abas puses karadarbības sākšanā apsūdz viena otru.

Gan Armēnija, gan starptautiski neatzītā Kalnu Karabaha izsludinājušas karastāvokli un vispārējo mobilizāciju. Karastāvokli un daļēju mobilizāciju izsludinājusi arī Azerbaidžāna.

Krievijas, ASV un Francijas prezidenti ceturtdien aicināja nekavējoties pārtraukt uguni Kalnu Karabahā, bet Armēnijai un Azerbaidžānai sākt sarunas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu