Olaines pašvaldībai zināms par lokālu Covid-19 uzliesmojumu rūpnīcā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīžu paraugi mēģenēs. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 analīžu paraugi mēģenēs. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Olaines novada pašvaldībai ir zināms par 14 ar Covid-19 saslimušajiem metālapstrādes uzņēmumā "ESP European Steel Production", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pašvaldība saņēmusi informāciju, ka Olaines novada metālapstrādes uzņēmumā "ESP European Steel Production" ir atklāts lokāls Covid-19 uzliesmojums. Pēdējo dienu laikā fiksēta saslimšana 14 šī uzņēmuma darbiniekiem, no kuriem 12 ir novada iedzīvotāji.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sazinājies ar uzņēmuma vadību, saslimušajiem darbiniekiem jāatrodas izolācijā un iespējamām kontaktpersonām noteikta karantīna ģimenes ārsta uzraudzībā.

Pagājušajā diennaktī šajā uzņēmumā nav reģistrēts neviens jauns saslimšanas gadījums, zināms vietvarai.

Arī SPKC pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA apliecināja, ka ar uzņēmumu saistīti 14 saslimšanas gadījumi, un pēdējā diennaktī jauni saslimušie nav konstatēti. Pašlaik zināms par aptuveni 30 kontaktpersonām, taču kontaktpersonas vēl tiek apzinātas un epidemiologi turpina darbu.

Lai mazinātu Covid-19 izplatību, uzņēmumā nodalīta darbinieku plūsma un identificēti citi riska punkti, kas varētu veicināt izplatīšanos. Tāpat darbiniekiem jānovēro savs veselības stāvoklis.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "ESP European Steel Production" apgrozījums pērn bijis 4,651 miljoni eiro, bet peļņa sasniegusi 16 818 eiro. Uzņēmums pieder SIA "RB Investments", bet tā valdē ir Nikolajs Dorofejevs un Aleksandrs Cepurītis.

Iepriekš Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs (LSDSP) aģentūrai LETA pauda, ka Covid-19 uzliesmojums Olainē saistīts ar kādu uzņēmumu, nevis skolām.

Viņš stāstīja, ka pašvaldība rīkojas saskaņā ar epidemiologu norādījumiem, un nolemts vienā no vidusskolām nodrošināt daļēji attālinātās mācības, nenotiek arī interešu izglītības nodarbības. Tāpat atcelta izglītojošā konference vecākiem "Es liels, tu mazs", kas tika plānota 3. oktobrī Olaines 1. vidusskolas konferenču zālē.

Lai pasargātu Olaines sociālās aprūpes centra iedzīvotājus, mazinot inficēšanās risku, sociālās aprūpes centrā Zeiferta ielā 8 izsludināta karantīna.

SPKC aģentūrai LETA apliecināja, ka vairāki Covid-19 gadījumi atklāti metālapstrādes uzņēmumā "ESP European Steel Production". Centrā skaidroja, ka šajā gadījumā, līdzīgi kā citos, uzzinot par inficēšanās gadījumu, tiek veikta epidemioloģiskā izmeklēšana un noteiktas kontaktpersonas.

"Esam gatavai rīkoties atbilstoši situācijai," apgalvoja Bergs, piebilstot, ka pašvaldības rīcība būs atkarīga no SPKC norādījumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu