Kalniņš izcīna uzvaru pret "Severstaļ"; Bukartam pirmais punkts šosezon

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Latviešu uzbrucējs Roberts Bukarts ceturdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē savā laukumā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, taču ar viņa pirmo rezultativitātes punktu šosezon nebija gana, lai Čerepovecas "Severstaļ" svinētu panākumu pār Helsinku "Jokerit" ar latviešu vārtsargu Jāni Kalniņu vārtos.

Čerepovecas komanda savā laukumā piekāpās Helsinku "Jokerit" ar 2:5 (1:1, 1:1, 0:3).

Bukarts šajā duelī laukumā pavadīja 16 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā rezultatīvi piespēlēja otro vārtu guvumā, palīdzot izvirzīties vadībā ar 2:1. Latvijas izlases uzbrucējs piecreiz meta pa pretinieku vārtiem, kas bija dalīts labākais sasniegums komandā, un zaudēja vienīgajā iemetienā.

Kalniņš "Jokerit" vārtos atvairīja 28 pretinieku metienus.

Pretiniekiem vārtus guva pieci dažādi hokejisti, divus rezultativitātes punktus ar piespēlēm nopelnot Braienam O'Nīlam.

Mājinieki divreiz izvirzījās vadībā - pirmoreiz mazākumā un otro - vairākumā, taču viesi pēdējā trešdaļā bija labāki, mača otrajā pusē vārtos perfekti stāvot Kalniņam.

Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" savā laukumā Balašihā pēcspēles metienos ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas apgabala "Vitjaz".

Daugaviņš šajā cīņā laukumā pavadīja 21 minūti un 22 sekundes, kuru laikā reizi meta pa vārtiem un uzvarēja trijos no pieciem iemetieniem.

Pēcspēles metienu otrajā sērijā viņam neizdevās pārspēt mājinieku vārtsargu.

"Vitjaz" pēc Jevgeņija Artjuhina precīza metiena vadībā izvirzījās 24.minūtē un līdz pat 57.minūtei noturēja pārsvaru. 190 sekundes pirms pamatlaika beigām vārtus vairākumā guva Jegors Činahovs, bet 60.minūtē viesu vārti tika iekaroti vēlreiz. Videoatkārtojums liecināja, ka tas izdarīts ar pārāk augstu paceltu nūju un vārti nav jāskaita.

Uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienos, kur mājinieki bija precīzi divreiz, bet viesi - trīsreiz, uzvaras vārtus gūstot Pāvelam Vorobejam.

Vēl vienā mačā Oļega Znaroka un Latvijas trenera Harija Vītoliņa vadītā Maskavas "Spartak" nenoturēja 2:0 pārsvaru un ar 4:5 (2:1, 1:3, 1:1) piekāpās citai Krievijas galvaspilsētas komandai CSKA, kas nostiprinājās Rietumu grupas līderpozīcijās.

"Spartak" rindās trīs spēlētāji sakrāja pa diviem (0+2) rezultativitātes punktiem, bet CSKA rindās visus vārtus guva divi hokejisti - trīs - Pāvels Karnauhovs, divus - Brendans Līpsiks.

Jau ziņots, ka ceturtdien mājas spēlē Rīgas "Dinamo" pēcspēles metienos ar 4:3 (0:1, 2:2, 1:0, 0:0, 2:1) pieveica Minskas "Dinamo".

Divus vārtus rīdziniekiem guva Pāvels Černovs, pa vieniem - Metjū Majone un Gļebs Prohorenkovs.

Rietumu konferencē "Severstaļ" ar 11 punktiem desmit mačos ieņem sesto vietu, "Vitjaz" ar desmit punktiem desmit spēlēs ir septītie, "Jokerit" ar deviņiem punktiem septiņos dueļus ir astotā, bet tai ar deviņiem punktiem 11 spēlēs seko "Spartak". Pēdējā Rietumos ar pieciem punktiem septiņās cīņās ir Rīgas "Dinamo".

"Avangard" Austrumos ir līdere ar 21 punktu 13 spēlēs, kamēr Skvorcova klubam Pekinas "Kuņluņ Red Star" desmit cīņās izdevies iekrāt trīs punktus, tādējādi ieņemot pēdējo 12.vietu.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu