"Es lūdzu vainot Krievijas Federāciju manā nāvē." Pie Krievijas Iekšlietu ministrijas žurnāliste sev atņem dzīvību aizdedzinoties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Irina Slavina

Krievijas Ņižņijnovgorodas centrā, piektdien, 2. oktobrī, pretī Iekšlietu ministrijas ēkai, sieviete uz soliņa izdarīja pašnāvību. Pirmie par to sociālajos tīklos ziņoja aculiecinieki. Vietnes "Telegram" kanāli raksta, ka ir mirusi vietējā interneta izdevuma "Koza.Press" galvenā redaktore Irina Slavina, vēstī Krievijas mediji.

Arī starptautiskās cilvēktiesību grupas "Agora" vadītājs Pāvels Čikovs apgalvoja, ka upuris ir Slavina.

Tāpat neilgi pirms notikušā krievu žurnāliste savā sociālās vietnes "Facebook" lapā rakstījusi: "Es lūdzu vainot Krievijas Federāciju manā nāvē."

В моей смерти прошу винить Российскую Федерацию.

Posted by Ирина Славина on Friday, October 2, 2020

Dienu iepriekš Slavina sociālajā tīklā "Facebook" ziņoja, ka viņas mājās pulksten 6 no rīta ielauzušies 12 cilvēki ar policiju un veikuši kratīšanu - viņai, viņas vīram un meitai tika konfiscēts viss aprīkojums un zibatmiņas.

Pēc Slavinas teiktā, viņa bija spiesta ģērbties "nezināmas dāmas uzraudzībā", kā arī viņai nebija atļauts piezvanīt advokātam. Tajā pašā dienā, pēc partijas "Jabloko" un Navaļnija Ņižņijnovgorodas štāba ziņām, vairāku citu aktīvistu un politiķu mājvietās tika veiktas kratīšanas.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu