Ķirsis sola Rīgai piesaistīt līdzekļus un padarīt pilsētas infrastruktūru draudzīgāku cilvēkiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" Rīgas mēra amata kandidāts Vilnis Ķirsis atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc balss nodošanas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās 21. vēlēšanu iecirknī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā.
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" Rīgas mēra amata kandidāts Vilnis Ķirsis atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc balss nodošanas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās 21. vēlēšanu iecirknī Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka amata kandidāta Viļņa Ķirša (JV) prioritātes, tiekot apstiprinātam šajā amatā, būs līdzekļu piesaiste galvaspilsētas pašvaldībai un pilsētas infrastruktūras padarīšana par draudzīgu cilvēkiem.

Kā šodien Rīgas domes ārkārtas sēdē, kurā tika lemts par vicemēru ievēlēšanu, teica Ķirsis, Rīgai ir jāpaveic ļoti daudz gan saistībā ar bērnudārzu rindu likvidēšanu, mājokļu jautājumu risināšanu, mērķtiecīgi jāpiesaista investīcijas un jāuzlabo pilsētas infrastruktūra.

Vienas no galvenajām prioritātēm Ķirsim būšot pilsētas attīstība un transporta infrastruktūras sakārtošana. Tostarp, uzlabojot būvvaldes darbu, kā arī izstrādājot pilsētas plānojumu, kurš būs draudzīgs iedzīvotājiem.

Opozīcijas deputāti veltīja daudz laika Ķirša iztaujāšanai, mēģinot noskaidrot viņa viedokli attiecībā par atsevišķu infrastruktūras objektu būvniecības plāniem, viņa nostāju attiecībā pret Rīgas sabiedriskajā transportā ieviesto e-talonu sistēmu un citiem.

Viņš tika iztaujāts par jaunās koalīcijas plāniem par ielu remontiem un finansējumu, kas nepieciešams, lai remontētu ielas un citu infrastruktūru.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP) šodien sasauca ārkārtas domes sēdi, lai mainītu pašvaldības nolikumu un ievēlētu trīs vicemērus.

Domes sēde sākās plkst.17.15 un ilgst jau trīs stundas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu