Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Dānijā nonāvēs miljonu ūdeļu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Dānijas valdība ceturtdien, 1. oktobrī, paziņoja, ka plānots apkaut līdz vienam miljonam ūdeļu, kas tiek audzētas kažokzvēru fermās, lai novērstu Covid-19 tālāku izplatību.

Valdību satrauc šī vīrusa pārnešana starp ūdeli un cilvēku pēc tam, kad šogad Nīderlandē tika konstatēti divi šādi gadījumi.

Apkaušana notiks 41 kažokzvēru fermā Dānijas rietumos, kur Covid-19 konstatēts dzīvniekiem, un vēl 21 kažokzvēru fermā, kur ir aizdomas par inficēšanos.

"Mans galvenais mērķis ir nodrošināt, lai Ziemeļjitlandes ūdeļu fermas nekļūtu par infekcijas risku cilvēkiem, tāpēc valdība ir nolēmusi apkaut ūdeles," paziņoja pārtikas un zivsaimniecības ministrs Mogenss Jensens.

Neraugoties uz vairākiem preventīviem pasākumiem, šāda rīcība ir nepieciešama, atzina valdība. Vēl tiek apspriesta kompensācija ūdeļu audzētājiem.

Dānijas Ūdeļu audzētāju asociācijas vadītājs Tage Pedersens piekrita valdības lēmumam, sakot, ka "cilvēku veselībai jābūt prioritātei".

Dānija ir viena no vadošajām ūdeļādu ražotājvalstīm. Pirmie Covid-19 gadījumi kādā Dānijas ūdeļu fermā tika reģistrēti jūnijā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu