Vai Daugaviņam izdosies atriebties Rīgas "Dinamo"?

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" sestdien viesos aizvadīs maču pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz", ko sezonas pirmajā mačā savā laukumā uzvarēja.

Cīņa sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to translēs kanāls "TV3 Sport 2".

Rīdzinieki iepriekšējā spēlē ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Minskas "Dinamo", pārtraucot četru neveiksmju sēriju, kurā pēdējos divos mačos tika saņemti tehniskie zaudējumi. Latvijas klubs teju divas nedēļas atradās karantīnā, ceturtdien laukumā atgriežoties ar daudziem debitantiem un jauniem hokejistiem sastāvā.

Tikmēr "Vitjaz" uzvarējusi pēdējās trīs no četrām spēlēm. Iepriekšējā mačā Podoļskas vienība viesos ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Omskas "Avangard".

Daugaviņš šajā sezonā laukumā devies visās desmit spēlēs, kurās guvis četrus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles. Viņš ir Podoļskas komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Abas komandas savā starpā tikās pirms mēneša, Rīgā ar 4:3 uzvarot mājiniekiem. Ar četriem punktiem šo dueli noslēdza Lauris Dārziņš, kurš guva divus vārtus un asistēja vēl divos precīzos metienos.

Šajā izbraukuma sērijā Rīgas hokejistiem paredzēta viesošanās arī Sočos, Helsinkos un Minskā. Paredzams, ka arī viesizrādes "Dinamo" uzsāks ar neierastu sastāvu, jo traumēto spēlētāju sarakstā atrodas tie paši pieci aizsargi un seši uzbrucēji, kas pirms ceturtdienas mača.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 27 reizes, no kurām 15 uzvarējuši rīdzinieki. Iepriekšējā sezonā četrās spēlēs uzvaras tika dalītas uz pusēm.

"Dinamo" ar pieciem punktiem astoņās spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences komandām, visā līgā apsteidzot tikai Pekinas "Kuņluņ Red Star". "Vitjaz" ar desmit punktiem desmit cīņās ir septītā Rietumos.

Rīdzinieki savu līdz šim pēdējo izbraukuma spēli aizvadījuši 16.septembrī, kad viesos ar 1:2 piekāpās Habarovskas "Amur". Sešas dienas vēlāk bija paredzēta spēle savā laukumā, bet Rīgas "Dinamo" un pretinieku Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rindās tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tāpēc šis mačs tika pārcelts, bet nākamajos divos dueļos - pret Maskavas komandām "Dinamo" un CSKA - Latvijas vienība saņēma tehniskos zaudējumus.

Sākotnēji Rīgas komanda tika ievietota karantīnā līdz 5.oktobrim, bet valdība otrdien nolēma Covid-19 slimnieku kontaktpersonām samazināt mājas karantīnas ilgumu no 14 līdz desmit dienām, ja ne agrāk kā desmitajā dienā pēc kontakta ar infekcijas avotu veiktais Covid-19 tests ir negatīvs, tādējādi dodot "Dinamo" veselajiem spēlētājiem iespēju atgriezties laukumā ātrāk.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu