Jagodinskis nokārto RFS uzvaru pret "Spartaku"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: facebook.com

Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Jagodinksis sestdien "Optibet" virslīgas spēlē guva RFS uzvaras vārtus pret Jūrmalas "Spartaku".

RFS mājās ar 2:1 (1:1) uzvarēja "Spartaku".

Pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja jūrmalniekiem bija 20.minūtē, kad norībēja RFS vārtu pārliktnis. Lai arī bīstamākā epizode līdz tam bija Jūrmalas klubam, vadību 35.minūtē ieguva mājinieki, kuru rindās izcēlās Emersons Santana. Piecas minūtes vēlāk Santana varēja gūt savus otros vārtus, taču "Spartaks" pie pašas vārtu līnijas apturēja ripojošo bumbu.

Minūti vēlāk "Spartaka" labākais vārtu guvējs un kapteinis Nemanja Belakovičs soda laukumā tika pie partnera neapstrādātās bumbas un ar sitienu pa zemi panāca neizšķirtu.

Neizšķirts uz rezultāta tablo nebija ilgi, jo 50.minūtē soda laukumā pēc standartsituācijas izspēles Jagodinskis spēlēja precīzi ar galvu. Tie vēlāk arī izrādījās uzvaru nesošie vārti. Mača 53.minūtē Belakovičs no aptuveni 15 metriem bumbu trieca pret pārliktni, bet līdz finālsvilpei bīstamas vārtus gūšanas iespējas bija abos laukuma galos, taču uzvaru svinēja Latvijas kausa turētāji RFS.

Pirms tam "Valmiera" viesos izrāva neizšķirtu 1:1 (0:0) pret "Ventspili".

Pirmajā puslaikā iniciatīva biežāk piederēja mājiniekiem, kuri pretinieku soda laukumā izveidoja dažas bīstamas epizodes, tomēr ne pietiekami, lai gūtu vārtus. Bīstami pirmā puslaika izskaņā sita arī Lukas Silagadze, taču raidījums lidoja garām vārtiem.

55.minūtē Valmieras komandas uzbrucējs Džibrils Gejs pamanīja, ka Konstantīns Mahnovskis ir izgājis no vārtiem, tāpēc no tālas distances izdarīja sitienu, taču bumba lidoja virs vārtu pārliktņa. Trīs minūtes vēlāk Mahnovskis soda laukumā no tuvas distances glāba komandu no droša vārtu zaudējuma.

Spēles 71.minūtē ventspilnieki izpildīja stūra sitiena standartsituāciju, bumbai taisnā ceļā lidojot vārtos, tomēr pāri pārliktnim to pārcēla Vlads Eleferonko. Desmit minūtes vēlāk Jevgēņijs Kozlovs iepretim tukšiem vārtiem saņēma bumbu, tomēr izpildīja sitienu, kas bija pagalam neprecīzs. Pats futbolists pēc tam aptuveni minūti gulēja uz zālāja, nespējot noticēt savai neveiksmei.

Mača liktenis izšķīrās piecas minūtes līdz tiesneša svilpei, jo soda laukumā Eleferonko paklupināja Lukasu Vilelu, kurš neilgi pēc tam realizēja "pendeli". "Valmiera" rokas nenolaida un jau trīs minūtes vēlāk pēc standartsituācijas izspēles soda laukumā ar galvu vārtus iesita Žiljēns Selestīns. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti, spēlei noslēdzoties neizšķirti.

"Ventspilij" pret "Valmieru" uzvaru nav izdevies svinēt jau pēdējās sešās savstarpējās cīņās.

Ventspilniekiem augustā bija trīs uzvaru sērija, kam sekoja zaudējums un neizšķirts pret virslīgas vadošajām komandām, bet iepriekšējā kārtā pret pastarīti "Tukums 2000"/TSS izdevās atgriezties uz uzvaru takas (2:0).

Svētdien notiks 21.kārtas pārējās trīs spēles. "Metta" mājās uzņems "Jelgavu", "Tukums 2000"/TSS savā laukumā cīnīsies ar "Daugavpili", bet "Riga" "Skonto" stadionā cīnīsies ar labu tempu uzņēmušo "Liepāju".

Pēc 20 spēļu kārtām pirmo vietu turnīra tabulā ar 54 punktiem ieņem "Riga", kas par trim punktiem apsteidz RFS, kuras rēķinā ir par vienu spēli vairāk. 36 punkti 21 spēlē ir "Valmierai", 31 punkts - "Ventspilij", 29 - "Liepājai" un 28 - "Spartakam". Tālāk ar 18 punktiem ir "Jelgava", bet pa 16 punktiem iekrājusi "Daugavpils" un "Metta", kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie pieciem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu