Sestdien ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki, to skaitā divi ugunsdzēsēji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji ieradušies likvidēt ugunsgrēku. Ilustratīvs foto
Ugunsdzēsēji ieradušies likvidēt ugunsgrēku. Ilustratīvs foto Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 27 ugunsgrēki un tajos cietuši trīs cilvēki, to skaitā divi ugunsdzēsēji glābēji, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola.

Plkst.13. 44 VUGD saņēma izsaukumu uz paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Ropažu novadā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja un divi šķūņi 200 kvadrātmetru platībā.

Dzēšanas laikā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš gan varēja turpināt darbu pēc tam, kad viņu notikuma vietā bija apskatījuši mediķi. Liesmu likvidēšanā iesaistījās arī Inčukalna brīvprātīgie ugunsdzēsēji glābēji. Plkst. 18.40 ugunsgrēku izdevās pilnībā nodzēst.

Uz vēl kādu paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku VUGD steidzās plkst. 21.37. Aizkraukles novadā dega pusotra stāva dzīvojamā māja ar mansarda stāvu. Kopējā degšanas platība bija 180 kvadrātmetri. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no degošā nama pašu spēkiem bija evakuējušies trīs cilvēki.

Dzēšanas darbu laikā cieta ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kas viņu nogādāja ārstniecības iestādē. Ugunsgrēku izdevās likvidēt plkst. 4.13.

Savukārt plkst. 23.31 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu vienstāva dzīvojamo māju Rīgā, Bieriņu apkaimē. Ēkā 11 kvadrātmetru platībā dega virtuve un istaba. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš jau pirms glābēju ierašanās bija nodots mediķiem. Plkst. 1.17 liesmas tika pilnībā likvidētas.

Aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki veikuši arī 20 glābšanas darbus, bet deviņi no kopskaitā 56 saņemtajiem izsaukumiem izrādījušies maldinoši, pastāstīja Vītola.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu