Ekoloģiskā katastrofa Kamčatkā ⟩ Tiek izskatītas trīs versijas par piesārņojuma rašanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Izmeklētāji izskata trīs iespējamās versijas par piesārņojumu Kamčatkā, vēsta portāls "Meduza".

"Tiek izskatīta versija par tehnogēno piesārņojumu cilvēka darbības rezultātā, kas saistīta ar kādas toksiskas vielas noplūdi. Kas tā par vielu - nāksies noskaidrot, ja šī versija apstiprināsies," norāda Kamčatkas gubernators Vladimirs Solodovs.

"Izskatīta tiek arī versija, ka tas saistīts ar dabas ietekmi, dabas parādībām. Saistībā ar, piemēram, aļģēm, kuras vētra iznesusi krastā. Tiek arī skatīta versija par seismisko aktivitāti, kas saistīta ar vulkānu aktivitāti."

Par ekoloģisko katastrofu Kamčatkā pirmie trauksmes zvanus sāka zvanīt vietējie sērfotāji, kuri pagājušās nedēļas sākumā sūdzējās par dīvainu ūdeni Halaktirskas pludmalē, kas atrodas Klusā okeāna piekrastē, Avačinskas līcī un veido 30 kilometrus garu vulkānisko iežu smilšu joslu apmēram pusstundas braucienā no Petropavlovskas-Kamčatskas. Daži no sportistiem stāstījuši par ādas apsārtumiem un iekaisušām acīm, bet vienam no viņiem – Artēmijam Jumatovam slimnīcā konstatēts acu radzenes pirmās pakāpes apdegums.

Cilvēki sūdzējušies arī par sūrstošu kaklu, nelabu dūšu un paaugstinātu ķermeņa temperatūru. Dažus no simptomiem, piemēram, sāpes kaklā, sajutuši arī cilvēki, kas nemaz negāja ūdenī, bet uzturējās krastā.

Pagājušajā nedēļā sociālajos tīklos izplatījās fotogrāfijas ar izskalotiem beigtiem jūras dzīvniekiem Kamčatkā un Kuriļu salās.

Krievijas sociālajos tīklos cilvēki izsaka minējumus par raķešu degvielas noplūdi un notiekošo salīdzina ar neveiksmīgajiem armijas izmēģinājumiem Severodvinskas poligonā.

Portāls "Meduza" vēsta, ka vairākās Avačinskas līča vietās paņemtie ūdens paraugi uzrādīja paaugstinātu fenolu un naftas produktu līmeni, kas pārsniedz pieļaujamo normu. Viena no šīm vietām bija atpūtnieku iecienītā Halaktirskas pludmale.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu