Kariņš: Atbildīga epidemioloģisko pasākumu ievērošana var ļaut izvairīties no plašākiem ierobežojumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš kopīgās ar Francijas prezidentu preses konferences laikā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš kopīgās ar Francijas prezidentu preses konferences laikā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Atbildīga epidemioloģisko pasākumu ievērošana var ļaut izvairīties no plašākiem ierobežojumiem, pirmdien pēc valdības ārkārtas sēdes mediju pārstāvjiem paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš stāstīja, ka Covid-19 pandēmijas izplatība Latvijā ilgstoši tika ierobežota, tomēr situācija pēdējās divās nedēļās ir strauji mainījusies, kā rezultātā Latvijā ir konstatēts daudz lielāks saslimušo skaits ar Covid-19.

Tāpēc premjers rosina pastiprināti pievērst uzmanību drošības pasākumiem. "Ir jādomā, kā varam, pasargāt sevi un savus tuviniekus. Joprojām ir spēkā prasība ievērot tādas elementāras lietas kā divu metru distance un roku mazgāšana. Tas ir jāturpina. Bet vēl viens drošības pasākums, ko iesaka veselības eksperti, ir sejas masku lietošana," norādīja Ministru prezidents.

Kariņš uzsvēra, ka katram iedzīvotājam ir atbildīgi jāattiecas pret drošības pasākumiem, lai nebūtu jādomā par ierobežojumu noteikšanu, kas ietekmētu Latvijas ekonomiku.

"Tas ir mūsu rokās - atbildīgi attiekties, ievērot noteikumus un uzvarēt vīrusu. Šī ir pārejoša parādība. Mēs vīrus uzvarēsim," pauda Kariņš, papildus aicinot iedzīvotājus iespēju robežās veikt darbu attālināti.

LETA jau vēstīja, ka no 7.oktobra mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā būs obligāta, pirmdien lēma valdība.

Noteikti gan divi izņēmumi. Ņemot vērā, ka maziem bērniem nav iemaņu pareizai sejas maskas lietošanai, kā arī to, ka bērnu vidū Covid-19 izplatībai ir mazāk risku, aizsegu varēs nelietot bērni līdz 13 gadu vecumam

Tāpat arī, ja pasažierim ir acīmredzami kustību traucējumi vai psihiskās veselības traucējumi, kuru rezultātā personai trūkst spēju vai iemaņu mutes un deguna aizsega lietošanai, tā lietošana nav jāpieprasa un personai ir jāļauj uzturēties transporta līdzeklī, skaidro Veselības ministrijā (VM).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu