Arī pirmdien krituši siltuma rekordi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rudens. Ilustratīvs attēls.
Rudens. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Otro dienu pēc kārtas četrās novērojumu stacijās Latvijā pārspēts siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Visā valstī gaisa temperatūra pirmdien paaugstinājās līdz +18..+21 grādam. 5. oktobra siltuma rekords pārspēts Rūjienā, kur gaiss iesila līdz +20,2 grādiem, Pāvilostā un Ventspilī, temperatūrai sasniedzot attiecīgi +20,3 un +20,6 grādus, kā arī Ainažos, kur termometra stabiņš pakāpās visaugstāk - līdz +20,8 grādiem.

Nav labots nacionālais rekords, jo 1966.gada 5.oktobrī gaisa temperatūra Latvijā sasniedza +23,6 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien bija no +15,1 grāda Alūksnē līdz +22,4 grādiem Rucavā, savukārt 4. oktobra siltuma rekords tika pārspēts Liepājā, Pāvilostā, Ventspilī un Madonā.

No dienvidrietumiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte. Jau ziņots, ka otrdienas naktī un priekšpusdienā daudzviet Latvijas rietumu un centrālajā daļā dienvidaustrumu un vēlāk dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-20 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet valstī īslaicīgi līs, naktī un no rīta vietām - ar lielāko varbūtību Kurzemē - gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss. Dienas gaitā, sākot no dienvidrietumiem, mākoņu kļūs mazāk.

Minimālā gaisa temperatūra otrdien naktī un no rīta būs +12..+16 grādi, dienā gaiss iesils līdz +15..+18 grādiem.

Trešdien pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, saule mīsies ar mākoņiem un tikai vietām uzlīs, gaisa temperatūra pēcpusdienā vēl sasniegs +15..+18 grādus.

Nedēļas otrajā pusē maksimālā gaisa temperatūra būs +11..+16 grādi. Naktis kļūs vēsākas, bet salnas nav gaidāmas. Brīžiem līs. Lielas vēja brāzmas tiek prognozētas tikai piekrastē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu