Satiksmes ministrija valdībai piedāvās lemt par vēršanos pret sabiedriskā transporta pasažieriem bez sejas maskām (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19.
Covid-19. Foto: FIONA GOODALL / REUTERS

Satiksmes ministrija (SM) otrdien, 6. oktobrī, valdībai piedāvās lemt par vēršanos pret sabiedriskā transporta pasažieriem bez sejas maskām, pirmdien valdības ārkārtas sēdē informēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

LETA jau vēstīja, ka pirmdien valdība ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu par obligātu sejas aizsargmaskas lietošanu sabiedriskajā transportā no 7.oktobra. Tāpat ir noteikti divi izņēmumi. Ņemot vērā, ka maziem bērniem nav iemaņu pareizai sejas maskas lietošanai, kā arī to, ka bērnu vidū Covid-19 izplatībai ir mazāk risku, aizsegu varēs nelietot bērni līdz 13 gadu vecumam.

Tāpat arī, ja pasažierim ir acīmredzami kustību traucējumi vai psihiskās veselības traucējumi, kuru rezultātā personai trūkst spēju vai iemaņu mutes un deguna aizsega lietošanai, tā lietošana nav jāpieprasa un personai ir jāļauj uzturēties transporta līdzeklī.

Linkaits informēja, ka SM uz valdības otrdienas sēdi iesniegs grozījumus attiecīgos noteikumos, kuros tiks precizēts, kādā veidā var aizrādīt vai "iedarboties" uz pasažieriem, kuri sabiedriskajā transportā nelieto sejas maskas.

Tajā pašā laikā satiksmes ministrs atzina, ka valdības lēmumam par obligātu sejas masku lietošanu sabiedriskajā transportā būs negatīva fiskālā ietekme. Patlaban aplēsts, ka šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, pasažieru skaits ir sarucis par 20%. Tā kā pasažieru skaits varētu samazināties arī turpmāk, SM būs gatava vērsties Finanšu ministrijā ar lūgumu kompensēt šos zaudējumus no valsts budžeta.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) preses konferencē pēc valdības sēdes skaidroja, ka mācība no pavasara ir gūta, proti, ir jābūt striktai kontrolei un jābūt arī piemērotiem sodiem. "Šeit tāda brīvdomāšana vai izvēles iespējas vairs netiks piemērotas," viņa uzsvēra.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu