Baisi pat iedomāties "īpašnieku"! ASV novērots zirnekļa tīkls, kurā "varētu noķert pat cilvēku" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Milzu zirnekļa tīkls.
Milzu zirnekļa tīkls. Foto: Facebook/Missouri Dept. of Conservation

Dabas resursu aizsardzības departamenta darbinieki Misūrī štatā ASV ziņo par mežā atrastu milzu zirnekļa tīklu, kas raisījis ne mazumu izbrīna un diskusiju interneta lietotāju vidū, vēsta ziņu aģentūra CNN.

Springfīldas mežos atklātā milzu zirnekļa tīkla fotogrāfija tikusi ievietota departamenta "Facebook" lapā un ātri vien piesaistījusi portāla lietotāju uzmanību. Daudzi no komentētājiem apbrīno zirnekļa prasmi, taču vairums cilvēku izteikuši visai satrauktas emocijas.

"Ja es redzētu ko tādu, būtu nolēmusi, ka kaut kur netālu atrodas zirneklis manas rokas lielumā", "Šādā noteikti var noķert cilvēku!, "Apbrīnojama dabas parādība! Interesanti, kā zirnekļi izveido tik perfektu tīmekli? ", komentāros pauduši lapas sekotāji.

Departaments paskaidrojis, ka atradums visticamāk pieder kādam no riteņzirnekļu saimes. Šīs sugas zirnekļveidīgie ir nekaitīgi cilvēkiem: visbiežāk tie barojas ar kukaiņiem, piemēram, kodēm un odiem. Kāda interesanta iezīme - šie zirnekļi tāpat mēdzot apēst paši savus tīklus.

Eksperti min, ka zirnekļi savus tīklus galvenokārt izvēlas aust saulrietā un visu nakti gaida savu medījumu.

"Rītausmā zirneklis sagremo pavedienus kopā ar barības vielām un rasu, un izmanto barības vielas, lai izveidotu jaunu tīmekli," piebildis departaments.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu