Rīgā cilvēkus bez sejas maskām izsēdinās no sabiedriskā transporta (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēks tramvajā. Ilustratīvs attēls.
Cilvēks tramvajā. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

No rītdienas, 7. oktobra, kad sabiedriskajā transportā būs obligāti jālieto sejas maskas, Rīgā, pasažierus bez maskām varētu izsēdināt no sabiedriskā transporta, šodien pēc Rīgas sadarbības teritorijas Civilās aizsardzības komisijas sēdes teica Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP).

Masku lietošanu sabiedriskajā transportā kontrolēs Rīgas pašvaldības policija.

Staķis uzsvēra, ka, atšķirībā no pavasara, kad Covid-19 ierobežošanai bija jālieto sejas maskas, tagad masku vietā nedrīkstēs lietot lakatus un šalles.

Viņš atkārtoti aicināja iedzīvotājus lietot sejas maskas, jo tā esot iespēja ierobežot Covid-19 izplatību.

Šodien komisijas sēdē esot izvērtēti pašvaldības krājumi - sejas maskas, dezinfekcijas līdzekļi un speciālie kombinezoni. Staķis uzsvēra, ka krājumi esot pietiekami, taču nākotnē, visticamāk, būšot nepieciešama valdības palīdzība sejas masku iegādei, lai nodrošinātu ar tām cilvēkus, kuri paši maskas nevar iegādāties.

Pašvaldības sociālais dienests arī apzinās cilvēkus, kuriem būs nepieciešams palīdzēt ar masku iegādi un meklēs iespējas kā cilvēkus nodrošināt ar maskām.

Rīgas mērs teica, ka pašvaldība, izmantojot dažādus veidus, informēs cilvēkus, par nepieciešamību obligāti lietot maskas sabiedriskajā transportā. Piemēram, šāda informācija no šodienas tiks rādīta sabiedriskajā transportā informatīvajos ekrānos.

Informācija tiks attēlota uz sabiedriskā transporta durvīm kā arī pieturvietās.

Jau ziņots, ka šodien Rīgas sadarbības teritorijas Civilās aizsardzības komisijas sēdē izskatīti jautājumi par epidemioloģisko situāciju Rīgā izglītības un labklājības jomā, spriest par Covid-19 ierobežojumu kontroli un pasākumiem vīrusa izplatības mazināšanai sabiedriskajā transportā.

No 7.oktobra mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā būs obligāta, pirmdien lēma valdība.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu