Ilggadējais "Wild" vārtsargs Dubniks aizmainīts uz Sanhosē "Sharks"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Devans Dubniks
Devans Dubniks Foto: AP/ Scanpix

Ilggadējais Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Minesotas "Wild" vārtsargs Devans Dubniks pirmdien maiņas darījuma rezultātā nonācis Sanhosē "Sharks" paspārnē.

"Wild" ģenerālmenedžeris Bils Gerins uzsācis komandas pārbūvi, kā rezultātā pēc sešu gadu sadarbība klubu pametis Dubniks. Apmaiņā pret vārtsargu "Wild" ieguva 2022.gada drafta piektās kārtas izvēli, bet šķīrās vēl no septītās kārtas izvēles tiesībām.

Tāpat uz "Sharks" atsevišķā maiņas darījumā devies arī uzbrucējs Raiens Donato, par kuru saņemta 2021.gada drafta trešās kārtas izvēle.

Dubniks šajā sezonā no novembra vidus līdz decembra vidum nebija kopā ar komandu, jo devās pie sievas, lai atbalstītu viņu slimības laikā. Daļēji šī iemesla dēļ cieta arī vārtsarga statistika - vidēji spēlē ielaistas 3,35 ripas un atvairīti 89% metienu, kas viņam bija sliktākais rādītājs pēdējos desmit gados.

Dubnikam nākamsezon būs pēdējais gads no iepriekš noslēgtā līguma, kas paredz viņam pienākas 4,33 miljoni ASV dolāru (3,67 miljoni eiro). "Wild" gan piekrita 2,5 miljonus dolāru (2,1 miljonu eiro) segt no savas kabatas.

Bijušais "Wild" vārtsargs 2016./17.gada sezonā uzvarēja 40 spēlēs, bet sešos gados Minesotas komandā viņš laukumā devies 363 spēlēs, kas šajā laika sprīdī ir labākais rādītājs līgā.

"Sharks" ģenerālmenedžeris Dags Vilsons jau iepriekš atklāja, ka lūko vārtsargu līniju papildināt ar pieredzes bagātu vārtsargu, jo Martins Džounss pēdējās divās sezonās atvairījis vien 89,6% raidījumu. 

Tikmēr Donato pērn februārī maiņas darījuma rezultātā no Bostonas "Bruins" nonāca "Wild" komandā, kurā pirmajās 15 spēlēs izcēlās ar 15 rezultativitātes punktiem. 

Donato pēc šīs sezonas beigsies divu gadu līgums, kura kopējā summa ir nepilni četri miljoni ASV dolāru.

Karjeras laikā Donato NHL aizvadījis 130 spēles, kurā iekrājis 29 vārtus un 28 rezultatīvas piespēles.

Gerins jau iepriekš veicis vairākus maiņas darījumus. Viņa pārraudzībā pieredzes bagātais centra uzbrucējs Ēriks Stāls nonāca Bufalo "Sabres", kas pretējā virzienā sūtīja Markusu Johansonu. Tāpat pret drafta izvēli no Pitsburgas "Penguins" izdevās iegūt uzbrucēju Niku Bjugstadu, bet jauns līgums noslēgts ar aizsargu Jonasu Brodīnu. 

Tāpat Gerins pieredzējušajam somam Miko Koivu norādījis, ka uzbrucējs "Wild" komandā pie jauna līguma netiks, kā rezultātā kļūs par brīvo aģentu.

Pēc NHL sezonas pārtraukuma "Wild" pirmās spēles aizvadīja kvalifikācijas turnīrā, kur sērijā līdz trim uzvarām ar 1-3 piekāpās Vankūveras "Canucks".

Šosezon par NHL čempioniem tika kronēti Tampabejas "Lightning" hokejisti, kuri finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pieveica Dalasas "Stars.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu