Kā bulīmija igauņu izmeklētāju noveda līdz mēnešiem ilgām zādzībām pie veikala kases

Foto: Pixabay
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Augusta sākumā Igaunijas plašsaziņu līdzekļus pāršalca ziņa par kādu izmeklētāju, kura savas karjeras laikā strādājusi pie nopietnu noziegumu atšķetināšanas, bet brīvajā laikā pati pastrādājusi vairākas zādzības, vēstī portāls "Postimees".

Šis stāsts ir par vienu no labākajām Igaunijas policijas prefektūras izmeklētājām, kurai uzticēja izmeklēt pat vissmagākos noziegumus. Pēdējo piecu gadu laikā Kerli esot personīgi arestējusi vairākus bīstamus noziedzniekus, taču 21. februārī likumsargi ieradās tieši pēc viņas.

Trauslā 34 gadus vecā sieviete vairākkārt pastrādāja visai banālu noziegumu - suši vai salātu vietā sieviete pašapkalpošanās kasē izsita lētākus produktus, piemēram, kāpostus vai burkānus. Šī gada sākumā viņa dažādos veikalos bija pastrādājusi desmitiem šādu zādzību, taču pirmo reizi Kerli tika notverta tikai 21. februārī. 

Kerli skaidro, ka zagt viņu pamudinājusi ļoti ilga un sarežģīta cīņa, kuras dēļ viņa zaudējusi darbu.

Viņa stāsta, ka 17 savas dzīves gadus cīnās ar ēšanas traucējumiem un bulīmiju. Šī cīņa bijusi grūta, smaga un ilga ne tikai viņai, bet arī sievietes vīram, ar kuru kopā nodzīvoti visi šie gadi.

Neapmierināta ar savu svaru, pieradusi pie huligāniem skolā, Kerli sāka badoties, kā rezultātā vienu brīdi svēra vien 42 kilogramus. 

Savukārt kolēģi Igaunijas Policijas un robežsardzes Dienvidu prefektūrā problēmai uzmanību nepievērsa. Vien laiku pa laikam izteica kādu komentāru par sievietes pārmērīgo tievumu un trauslumu. Kerli stāsta, ka viņai darbā netika piedāvāta nekāda veida medicīniskā palīdzība un lielākoties sieviete ar savām problēmām jutusies viena. 

Ar laiku situācija saasinājās - Kerli varēja atteikties no ēdiena visu dienu, bet, kad viņa salūza un beidzot paēda, sieviete izprovocēja vemšanu.

Kā galveno zādzību iemeslu Kerli sauca vēlmi no vīra slēpt savu patieso apetīti. 

"Es ēdu pārāk daudz," stāsta Kerli.

Lai slēptu pierādījumus, maksājot sieviete kases aparātā ievadīja lētākus produktus, jo vīrs esot pārbaudījis arī čekus.

"Vakariņu pārbaudes bija pārāk striktas," viņa atzīst.

Kā izrādās, veikala apsardze Kerli noziedzīgās darbības vēroja pusotru mēnesi. Veikala drošības dienesta priekšnieks Jans Olbergs ir bijušais Tartu kriminālpolicijas darbinieks, un Kerli nesaprot, kāpēc vīrietis nav viņai pievērsies jau pirmajās zādzības epizodēs, bet gan ļāvis rīkoties gandrīz divus mēnešus.

Visbeidzot 21. februārī Kerli pieķēra.

Viņa uz mandelēm līmēja lētāka produkta etiķeti, kad pie pašapkalpošanās kases pienācis Olbergs un citi veikala darbinieki, kuri sākuši noskenēto preci pārbaudīt.

Drīz vien vietējais laikraksts ziņoja, ka Kerli esot centusies izmantot savas profesijas privilēģiju - vicinājusi policijas apliecību un draudējusi iesaistīt savu brāli, kurš strādā policijas iekšējās drošības birojā. Pati Kerli to noliedz.

"Es uzrādīju savu darba apliecību, jo tas bija vienīgais dokuments, kas man bija līdzi. Mana ID karte bija darbā. Es nevienam nedraudēju, es vienkārši lūdzu viņus nepielietot spēku, jo tas var atstāt nopietnas sekas," stāsta sieviete.

Sievietei uz vietas tika sastādīts protokols, pēc kura viņa atgriezās darbā un nekavējoties ziņoja par tikko notikušo. Sieviete bija iebiedēta un darbu pameta.

Vīram par notiekošo paziņoja sievietes darba kolēģi. Vīrietis sākotnēji domājis, ka tiek izjokots.

Pēc publikācijas laikrakstā Kerli ģimene piedzīvoja īstu elli. Sekojot dažādiem apkārtējo viedokļiem, apvainojumiem un komentāriem, Kerli pat mēģināja atņemt sev dzīvību, taču no šīs traģēdijas augusta sākumā viņu paglābis vīrs.

"Jau paziņojot man par Kerli aiziešanu no darba, bija sajūta, ka kolēģi viņu apglabā, jo Kerli jau tad bija nopietna depresija un domas par pašnāvību," stāsta sievietes vīrs.

Vislielākie jautājumi Kerli un viņas vīram ir par veikala rīcību. Kerli dzīvesbiedrs uzskata, ka uzņēmuma drošības dienests rīkojās neprofesionāli. Pati Kerli uzskata, ka viņas lieta tika apzināti uzpūsta, lai atriebtos policijas sistēmai.

"Viņš zināja, ka strādāju policijā un redzēja savu iespēju," viņa saka.

Šobrīd sieviete cenšas atgūt veselību. Viņas vīrs apgalvo, ka Kerli pat pieņēmusies svarā par pāris kilogramiem. 

Viņa saka, ka vēlētos otro iespēju dzīvē. 

"Es saprotu, ka laiku pagriezt atpakaļ nav iespējams, bet vismaz savā profesionālajā darbībā es darīju labu un palīdzēju daudziem cilvēkiem," viņa teica.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu