Spānijā reģistrēts lielākais Covid-19 upuru skaits kopš aprīļa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Spānijā otrdien tika reģistrēts 261 jauns ar Covid-19 saistīts nāves gadījums, un šis ir lielākais jaunā koronavīrusa upuru skaits 24 stundu laikā kopš aprīļa, paziņoja Veselības ministrija.

Lielākais šādu nāves gadījumu skaits 24 stundu laikā Spānijā bija reģistrēts 25.aprīlī - 280 cilvēki. Pagājušajā mēnesī lielākais vienas diennakts Covid-19 upuru skaits bija 22.septembrī, kad nomira 112 cilvēki.

Pēkšņais nāves gadījumu skaita kāpums var būt izskaidrojams ar datu aizkavētu saņemšanu no valsts reģioniem, sacīja Veselības ministrijas preses sekretārs. 

Spānija pēdējās nedēļās ir pieredzējusi jaunu inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaita palielināšanos, un par karsto punktu ir kļuvusi Madride. Otrdien tika reģistrēti vairāk nekā 12 000 jaunu inficēšanās gadījumu, tostarp vairāk nekā 40% Madridē.

Spānijas federālā valdība piektdien noteica stingru karantīnu Madridei uz divām nedēļām, neraugoties uz reģiona valdības iebildumiem. Šajā laikā cilvēkiem ir aizliegts bez nopietna iemesla atstāt galvaspilsētu vai tur ierasties. 

Noteiktā karantīna attiecas arī uz deviņiem Madrides piepilsētas rajoniem.

Spānijā kopš Covid-19 pandēmijas sākuma tās dēļ ir miruši 32 486 cilvēki, kas ir mazāks skaits nekā Lielbritānijā vai Itālijā.  

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu