KNAB par komercdarbības ierobežojuma pārkāpumu Linkaitam piemērojis sodu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits piedalās pasākumā Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, kurā AS "Pasažieru vilciens" un "Škoda Vagonka" vadība paraksta līgumu par jaunu elektrovilcienu piegādi.
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits piedalās pasākumā Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, kurā AS "Pasažieru vilciens" un "Škoda Vagonka" vadība paraksta līgumu par jaunu elektrovilcienu piegādi. Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par komercdarbības ierobežojuma pārkāpumu piemērojis 100 eiro sodu satiksmes ministram Tālim Linkaitam (JKP), aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KNAB veica pārbaudi par valsts amatpersonas darbības atbilstību likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normām.

Saskaņā ar minēto likumu, ministrs nedrīkst būt tādas komercsabiedrības dalībnieks, akcionārs, biedrs vai tāds individuālais komersants, kas saņem publisko iepirkumu, partnerības iepirkumu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu vai koncesiju, valsts finanšu līdzekļus vai valsts garantētus kredītus.

KNAB konstatēja, ka ministrs ir pārkāpis likumā noteiktos komercdarbības ierobežojumus, jo Linkaits bija AS "Olainfarm" akcionārs laikā no 2019.gada 23.janvāra līdz 2020.gada 20.maijam, kad ieņēma satiksmes ministra amatu un kad "Olainfarm" saņēma iepirkumus dažādās institūcijās.

Ministrs pirms aptuveni mēneša sodu samaksājis.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu