Konstatējot vairākus Covid-19 saslimšanas gadījumus, lielākā daļa Daugavpils 12. vidusskolas klašu pāriet uz attālinātām mācībām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skola. Ilustratīvs foto.
Skola. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Iestādē konstatējot vairākus Covid-19 saslimšanas gadījumus, tostarp virtuves blokā, lielākā daļa Daugavpils 12.vidusskolas klašu no šodienas pāriet uz attālinātām mācībām, aģentūrai LETA apliecināja iestādes direktore Elita Boliņa.

Viņa stāstīja, ka pašlaik ir zināms par 12 saslimšanas gadījumiem pašā skolā, neskaitot ēdināšanas uzņēmumu, kas skolēniem nodrošina ēdināšanu. Saslimšanas gadījumi lielākoties saistīti ar uzliesmojumu Daugavpils Ledus sporta skolā.

Vakar iestāde saņēma informāciju, ka saslimis arī ēdinātāju darbinieks. Boliņa pieļāva, ka tieši saslimšana virtuves blokā arī bijusi par iemeslu, kādēļ iestādē noteikta karantīna.

Ņemot vērā saslimšanas, no šodienas līdz brīvlaikam visām klasēm, izņemot 1.-2.klases, kas atrodas citā ēkā, tiks nodrošinātas attālinātās mācības. Skolēniem tiks nodrošinātas pārtikas pakas.

Pašlaik skolas vadībai vēl nav informācijas, vai kādam no skolēniem nepieciešama palīdzība datortehnikas sagādē.

Līdz šim pilsētā Covid-19 uzliesmojuma dēļ attālināti mācījās klases vairākās skolās.

Ēdināšanu 12.vidusskolā nodrošina SIA "Mežvidi". Tā valdes priekšsēdētāja un līdzīpašniece Nadežda Seļicka aģentūrai LETA atzina, ka uzņēmuma vadībai nav zināms, kur darbiniece varētu būt inficējusies, jo no darba ejot mājās un dzīvojot netālu. "Tas varētu būt gan skolā, gan uz ielas, varbūt veikalā," pieļāva uzņēmuma vadītāja.

Seļicka apgalvoja, ka darbinieki ievēro visas noteiktās prasības, regulāri dezinficējot virsmas, mazgājot rokas, ēdienu sadalē izmantojot cimdus un lietojot arī sejas aizsargmaskas. "Mūs regulāri pārbauda, pēdējā laikā vēl stingrāk," pauda viņa.

"Mežvidi" sniedz ēdināšanas pakalpojumus arī citās pilsētas skolās, bet 12.vidusskolā strādājošajiem pašlaik ir noteikta karantīna. Uzņēmums nodrošinās iestādes skolēniem pārtikas pakas.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Mežvidu" apgrozījums pērn bijis 1,141 miljoni eiro, bet peļņa 18 109 eiro. Uzņēmumam pieder vairākas kafejnīcas un veikali Daugavpils novadā un pilsētā.

Jau ziņots, ka pēdējās dienās Daugavpilī ir reģistrēts viens no lielākajiem Covid-19 gadījumu skaita pieaugumiem, un līdz otrdienai zināms, ka ar Covid-19 ir saslimuši 160 daugavpilieši.

Covid-19 izplatības dēļ Daugavpilī un arī Kuldīgā līdz oktobra vidum ieviesti ierobežojumi, tostarp pasākumos iekštelpās vienlaikus drīkst uzturēties ne vairāk kā 500 cilvēku, bet sabiedriskās ēdināšanas vietās pie viena galdiņa nedrīkst atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem, ārkārtas sēdē lēma Ministru kabinets.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu